Nieuws
Cyberpunk 2077 Wallpaper

Hoogtepunten: Cyberpunk uitgesteld en Sony niet aanwezig op E3

En een eigen Fortnite-skin voor Ninja

Geschreven door Cody van den Bogert op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Fan maakt PS1-versie van Cyberpunk 2077

Een fanatieke Cyberpunk 2077-fan heeft een PlayStation 1-versie van het spel in de PlayStation 4-game Dreams gemaakt .

In een video van de YouTuber Bearly Regal is de demake van Cyberpunk 2077, of Cyberpunk 1997 zoals hij de game zelf noemt, te aanschouwen. De game is volledig gemaakt in Dreams, een creatieve game dat spelers in staat stelt om de meest bijzondere werelden te maken. Alles is gebouwd met een klassieke pixel artstijl.

Lees hier meer.

cyberpunk 2077

Sony is dit jaar niet aanwezig op E3

Sony is dit jaar wederom niet aanwezig op E3, zo heeft het bedrijf bevestigd.

Dat meldt het bedrijf aan GamesIndustry.biz. "Na grondige overwegingen heeft SIE besloten niet mee te doen aan E3 2020. We hebben veel respect voor ESA als een organisatie, maar zien de visie achter E3 2020 niet overeenkomen met waar we ons dit jaar op richten."

Sony laat weten dat het in 2020 aan "honderden evenementen voor consumenten" meedoet. "Ons doel is er voor zorgen dat fans zich onderdeel voelen van de PlayStation-familie en toegang krijgen tot hun favoriete games."

Lees hier meer.

Munten verzamelen in attractiepark Super Nintendo World

Over ruwweg zes maanden opent het allereerste attractiepark van Nintendo in Universal Studios Osaka, Super Nintendo World. Om potentiële bezoekers alvast lekker te maken heeft Nintendo een korte video van het park naar buiten gebracht.

Hoewel de video weinig informatie bevat, geeft Nintendo bezoekers wel alvast een impressie van de twee grote attracties, Mario Kart en Yoshi. De video geeft echter vooral een impressie van de sfeer in het attractiepark.

Lees hier meer.

Super Nintendo WorldSuper Nintendo World

Echt Taekwondo-toernooi maakt gebruik van levensbalken uit vechtgames

The Korea Taekwondo Association heeft een nieuw stukje technologie gedemonstreerd dat Taekwondo interessanter moet maken voor het grote publiek. De punten worden namelijk bijgehouden in de vorm van een levensbalk, zoals bij vechtgames als Tekken.

Het puntensysteem van Martial Arts-competities kan nogal verwarrend zijn, zeker als je de sport zelf niet beoefent. Dit is volgens The Korea Taekwondo Association een van de redenen waarom de vechtsport niet altijd even goed wordt bekeken. Om de sport aantrekkelijker te maken heeft The Korea Taekwondo Association een nieuw puntensysteem bedacht dat waarschijnlijk bekend voorkomt voor gamers. Het gaat hier namelijk om levensbalken, zoals we die kennen van games als Tekken en Mortal Kombat.

Lees hier meer.

Streamer Ninja krijgt zijn eigen Fortnite-skin

De wereldberoemde Fortnite-streamer Tyler Ninja Blevins heeft bekendgemaakt dat hij een eigen skin krijgt in de battle royale-game.

Ninja speelt de game haast elke dag sinds de release en is op deze manier één van de grootste streamers van de wereld geworden. Fortnite heeft een deel van zijn naamsbekendheid dan ook te danken aan deze blauwharige streamer. Misschien is dit wel de reden dat Epic Games heeft besloten om een speciale Ninja-skin uit te brengen voor Fortnite.

Lees hier meer.

Byleth nieuwste personage in Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo heeft tijdens de speciale Super Smash Bros. Ultimate-livestream het nieuwste en laatste personage van de eerste Fighterspass onthuld. Het gaat hier om Byleth, bekend van Fire Emblem: Three Houses.

Update: Nintendo heeft aangekondigd dat er een tweede fighterspass onderweg is naar Super Smash Bros. Ultimate. Deze pas bevat zes nieuwe vechters, er is dus nog hoop voor Waluigi.

Lees hier meer.

Cyberpunk 2077 uitgesteld naar september

Cyberpunk 2077 is uitgesteld naar 17 september. Dat liet ontwikkelaar CD Projekt Red vanavond weten.

"We zijn momenteel in het stadium dat de game compleet en speelbaar is, maar er moet nog meer werk verricht worden", laten mede-oprichter Marcin Iwiński en studiohoofd Adam Badowski weten. "Night City is gigantisch - vol verhalen, content en plaatsen om te bezoeken, maar vanwege de schaal en complexiteit ervan hebben we meer tijd nodig om dingen te testen, fiksen en verfijnen.

Lees hier meer.

Horizon Zero Dawn komt mogelijk naar pc

De exclusieve PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn komt mogelijk naar pc.

Vorige maand gingen er al geruchten over een pc-versie van de actie-rpg, maar toen leek dit nog nergens op gebaseerd. Kotaku meldt nu echter dat Sony inderdaad van plan is om de game later dit jaar uit te brengen op pc. Kotaku zou met drie losstaande bronnen hebben gesproken, die dit alle drie bevestigen. De game zou op zowel Steam als Epic Games Store verschijnen.

Lees hier meer.

Horizon Zero Dawn

Multiplayer Cyberpunk 2077 komt waarschijnlijk pas na 2021 uit

De multiplayer van Cyberpunk 2077 verschijnt waarschijnlijk pas na 2021.

Dat laat CD projekt Red weten in een gesprek met pers en investeerders. De ontwikkelaar meldt het in het gesprek na ongeveer 6 minuten en 30 seconden. Dit mede als gevolg van het gisteren aangekondigde uitstel van Cyberpunk 2077 naar 17 september.

"Rekening houdend met de releasedatum van Cyberpunk 2077 in september, en pratend over een reeks gebeurtenissen die we daarna verwachten, zien we 2021 als onwaarschijnlijke releasedatum voor de Cyberpunk-multiplayer", aldus Michał Nowakowski. De multiplayer komt waarschijnlijk dus na 2021 uit.

Lees hier meer.

Cyberpunk 2077 Wallpaper

Gerucht: PlayStation 5-controller werkt ook op PS4

Volgens de Franse website van PlayStation moet de controller van de PlayStation 5 ook werken op de PlayStation 4. Bovendien benoemt de website de controller bij de naam DS5, wat staat voor DualShock 5.

De Franse website van PlayStation heeft wellicht een detail gelekt wat de controller van de PlayStation 5 betreft. De website heeft namelijk een pagina aan waar details over de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro te bekijken zijn. Opmerkelijk genoeg, stond de DualShock 5 hier ook bij, en dat zou betekenen dat de DualShock 5-controller ook op de PlayStation 4 en de Pro werkt.

Lees hier meer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Resident Evil 3: Nemesis De unieke features van de PlayStation 5
0

Reacties op: Hoogtepunten: Cyberpunk uitgesteld en Sony niet aanwezig op E3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.