Internetspeurder Super Annuation linkt op Twitter naar het document, dat een gelekte interne mail van Microsoft zou zijn. De vragen en antwoorden in het gelekte document waren bestemd voor woordvoerders die vragen kregen van de pers tijdens E3. De compleetheid van het document, evenals de gelijkenis met de statements die Microsoft-woordvoerders gaven in interviews, doen vermoeden dat het om een legitiem document gaat.

De Xbox One-dashboard is volgens Microsoft bedoeld om "je favoriete games en entertainment naar voren te brengen. Advertenties zijn niet zichtbaar op het hoofdscherm, dus je ziet alleen wat het belangrijkste voor je is."

'Delen van gameplay enkel beschikbaar voor Gold-leden'

Uit het document blijkt ook dat het delen van opgenomen gamebeelden alleen mogelijk is met Xbox Live Gold. Mensen kunnen via de optie Game DVR beelden van games die deze optie ondersteunen capturen. Deze beelden kunnen vervolgens via Xbox Live Gold via de Upload Studio gedeeld worden via het internet. Sony heeft hier overigens nog niets over gezegd. De PS4-controller bevat echter een speciale knop die het delen van gameplaybeelden mogelijk maakt, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat deze optie alleen met PlayStation Plus mogelijk is.

In de interne mail staat ook dat Microsoft op dit moment de mogelijkheid onderzoekt Xbox Live Arcade-games die via de Xbox 360 zijn gedownload, over te brengen naar de Xbox One. Op dit moment heeft Microsoft hier nog geen oplossing voor. Ook wordt nogmaals gesteld dat de Xbox One een native 4K-resolutie ondersteunt en dat Party Chat tussen Xbox 360 en Xbox One niet mogelijk. De echtheid van het document is nog niet ontkracht dan wel bevestigd door Microsoft. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3