IGN heeft vandaag, in een interview met Nathan Rose van Midway, de eerste informatie weten los te peuteren van Fear & Respect, een nieuwe gangstergame geschreven door John Singleton en met niemand minder dan Snoop Dogg, als 'Goldie', in de hoofdrol. Het spel wordt ontwikkeld door Edge of Reality en zal eind dit jaar op de markt komen.

Fear & Respect is geen rasechte GTA clone, maar zal het leven van een gangster op realistische wijze in gameformaat gieten. Je kunt dus niet zo even elke auto stelen of midden op straat het vuur openen. Het spel kent ook geen duidelijke open structuur zoals GTA, maar is lineair in verloop en focust zich op de drama van het leven van een gangster.

Zowel Snoop Dogg als John Singleton zijn beiden erg betrokken bij het maken van het spel. Singleton was eerder verantwoordelijk voor de regie en het script van gangsterfilm Boyz n the Hood uit 1991, en regisseerde later onder andere Shaft en 2 Fast 2 Furious. Snoop Dogg zal voor het spel twee originele nummers schrijven en ook een aantal bekende Snoop Dogg hits zijn van de partij. Lees het hele interview en bekijk de eerste trailer van het spel, hier.