Hoofddesigner Disco Elysium klaagt ontwikkelaar van de game aan

Hoofddesigner Disco Elysium klaagt ontwikkelaar van de game aan

Robert Kurvitz, de hoofddesigner van Disco Elysium, heeft een rechtszaak aangespannen tegen ontwikkelaar ZA/UM.

De rechtszaak wordt op 28 november gehouden, zo blijkt uit een reportage van Tech News Space, maar meer details zijn er nog niet. Het is waarschijnlijk dat de rechtszaak te maken heeft met het ontslag van Kurvitz en enkele werknemers. Kurvitz klaagt ZA/UM aan namens zijn eigen bedrijf, Telomer.

Begin deze maand liet voormalige werknemer en de oprichter van ontwikkelaar ZA/UM Martin Luigi weten dat hij en drie hoofdontwikkelaars van Disco Elysium eind vorig jaar "onvrijwillig" moesten vertrekken bij ZA/UM. Naast Luigi en Kurvitz ging het om schrijver Helen Hindpere en hoofd art- en design Aleksander Rostov. Het ontslag zou hebben plaatsgevonden nadat investeerders veranderingen aanbrachten binnen de studio.

Het is niet bekend wat het ontslag van het viertal betekent voor de toekomst van een eventueel vervolg op Disco Elysium. De vier ontwikkelaars waren echter van groot belang voor de totstandkoming van het geprezen origineel. Zo is de game gebaseerd op een boek dat Kurvitz jaren voor het spel publiceerde.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

corporate takeover Wat een spijtige zaak. Het eerste deel was/is een topgame van jewelste

0
test

@do365nic Dat is ook precies het probleem, van wat ik ervan begrepen heb. ZA/UM was/is natuurlijk in eerste instantie een kunstenaarscollectief en dat botst aan alle kanten met corporate zakenmensen. Echt een heel treurig verhaal.

0
test

Deze gasten kunnen vast een goede kickstarter beginnen.

0

Aanbevolen voor jou