Nieuws
Sonic Adventure

Hoofd Sonic-team wil een remake van Sonic Adventure maken

Takashi Iizuka ambieert nieuwe versie van klassieke game

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Het hoofd van het Sonic-team, Takashi Iizuka, zegt een remake te willen maken van de Sonic Adventure-game. Dit zegt Iizuka tijdens een recent interview met Retro Gamer.

Tijdens het interview zegt Iizuka dat Sonic Adventure twintig jaar na zijn eerste release nog steeds een unieke game is. Echter benoemt Iizuka wel dat hij de ruwe randjes van de game ziet waardoor hij heel graag een remake wil maken van de game.

Sonic Adventure kwam in 1998 voor het eerst uit voor de SEGA Dreamcast. De game werd een groot succes voor de console. In 2010 werd er een HD-port uitgebracht van de game, maar werd door de fans niet geheel positief ontvangen. Met het inzien van de huidige problemen binnen de game geeft Iizuka aan graag een remake te willen maken om dit op te lossen. Dit betreft verbeteringen zoals bij de camera, controls en graphics om te voldoen aan de moderne standaarden.

"Het was de eerste 3D-actiegame op hoge snelheid dat ook een scenario bevat waarin zes verschillende verhalen worden uitgelicht, de A-life Chao en zes unieke gameplay-stijlen. Op dat moment was het niet zomaar een softwarelancering, maar een titel om mensen naar de Dreamcast te halen en wij kregen het budget om iets te maken die de hardware kon uitlichten. Hoe dan ook, het was de eerste 3D-game waar wij aan hebben gewerkt en nu wij de ruwe randjes kunnen zien, wil ik heel graag een remake maken", aldus Iizuka.

Sonic Forces

Het is echter nog geen garantie dat het team daadwerkelijk aan een remake van de klassieke game gaat werken. Momenteel werkt Iizuka aan Team Sonic Racing en heeft daarnaast nog geen verdere projecten aangekondigd. De laatste game die het team uitbracht was in 2017 met Sonic Forces dat gemengde reacties kreeg. Zo kreeg de game voor het eerst de functie om een eigen personage samen te stellen in plaats van het spelen met Sonic. Toch had Sonic wel een grote rol in de game.

Ondanks de gemengde reacties kan het zijn dat het team werkt aan een vervolg van Sonic Forces of een compleet nieuwe game in de Sonic-franchise. In het geval dat er genoeg positieve feedback komt uit een potentiële remake van Sonic Adventure bestaat de kans dat de ontwikkelaars het serieus gaan overwegen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Life is Strange 2 en meer op Xbox Game Pass in januari Fallout 76-spelers kunnen binnenkort eigen winkel openen
1

Reacties op: Hoofd Sonic-team wil een remake van Sonic Adventure maken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  AllSeeingFish

  • 2 januari 2019 21:41
  Hoe kan het toch dat succesvolle reeksen geen opvolgers mee krijgen en Sonic flop na flop terug blijft komen (ja ik weet het Adventure was geen flop)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.