Nieuws
Overwatch 2

Hoofdschrijver Overwatch 2 belooft volwaardig verhaal

'Story Experience erg belangrijk'

Geschreven door Cody van den Bogert op
De hoofdschrijver van Overwatch 2 heeft in een interview laten weten dat de co-op missies het verhaal rondom de franchise gaat vertellen.

Het eerste deel van Overwatch bestond praktisch alleen uit online-gameplay. Het verhaal van de game bleef daarom min of meer op de achtergrond, terwijl er veel te vertellen is. Volgens Michael Chu, hoofdschrijver van Overwatch 2, gaat hier in het tweede deel verandering in komen. De game krijgt namelijk een volwaardig verhaal, compleet van begin tot einde.

"Daarnaast zijn we eindelijk verder gegaan met het verhaal nadat Winston de groep opriep weer bij elkaar te komen. We hopen die toekomst nog verder te kunnen uitwerken in de verhalen die nog komen.", vertelt Chu.

Chu vertelt verder dat de toevoeging van een volwaardig verhaal een reactie is op de fans. De Overwatch-community heeft volgens hem al lange tijd behoefte aan een Overwatch-canon gepaard met gameplay. Blizzard wil de verhalen rondom de helden van Overwatch niet meer limiteren tot non-interactieve video's, trailers en andere media. Daarnaast geeft hij toe dat de seizoensgebonden evenementen zijn gebruikt als experimenten met betrekking tot Overwatch 2.

Blizzard heeft aangegeven dat de PvE-maps twee keer de omvang kennen van reguliere maps. Dit voegt zowel nieuwe gameplay als verhaalmogelijkheden toe aan de team based shooter.

"We noemen het een Story Experience, het is niet echt een single player-campagne te noemen, die je samen met drie andere spelers speelt. Spelers ervaren het verhaal écht met hun vrienden", bericht Chu.

Aaron Keller, assistent-regisseur van Overwatch 2, schrijft op het PlayStation Blog dat de progressie van PvP en PvE volledig apart van elkaar gaat gebeuren. De bedoeling is dat het progressiesysteem robuust wordt, en dat het veel betekent voor spelers. De missies moeten bijvoorbeeld opnieuw speelbaar zijn. Het is overigens ook zo dat alle content die spelers hebben vrijgespeeld in Overwatch, overgezet kan worden naar Overwatch 2.

Wij hebben eerder dit jaar een hands-on gehad met Overwatch 2, benieuwd wat onze eerste indruk was? Klik dan hier. Daarnaast gaat er een gerucht dat er nog vier onaangekondigde Overwatch-helden in de maak zijn.

Dit artikel delen:

Lees meer

Samsung lanceert gamestreamingdienst voor smartphones Live om 15:00 uur: Abu Dhabi-voorpret met F1 2019
1

Reacties op: Hoofdschrijver Overwatch 2 belooft volwaardig verhaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    CodyvandenBogert

    • 3 december 2019 14:15
    Kan, niet , wachten!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.