Hoofd R&D van Capcom: "Japanse markt is voorbij" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Inafune: "Toen ik rondkeek bij al de verschillende spellen op de showvloer van de Tokyo Game Show, zei ik: 'Man, Japan is voorbij. We zijn klaar. Onze game-industrie is afgelopen.'"

Inafune, onder andere ontwerper van Mega Man en producer van de Dead Rising- en Resident Evil-series,  voegde daar wel aan toe dat Capcom zijn best doet, en laat zien dat er nog steeds goede spellen uit Japan komen. Inafune is op dit moment overigens producer van Dead Rising 2, dat in Canada wordt ontwikkeld.

Niet alleen

Inafune is niet de enige die zich zorgen maakt over de Japanse markt. Yasuhide Kobayashi, baas van Sony Japan Studios, sprak al eerder zijn zorgen uit over het inkrimpen van de markt en het belang van het aanspreken van de wereldwijde afzetmarkt.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou