Hoofd indieprogramma Nintendo weg bij Nintendo | Gamer.nl

Hoofd indieprogramma Nintendo weg bij Nintendo | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Adelman stond bij Nintendo aan het hoofd van het indieprogramma en hielp in die functie verschillende ontwikkelaars hun games naar de consoles en handhelds van Nintendo te brengen. Zo hielp hij onder meer World of Goo en Cave Story op Nintendo's platformen te krijgen.

In de afgelopen maanden raakte hij volgens Gamasutra in conflict met zijn leidinggevenden na onder meer een tweet over de regiolock van de 3DS. Sindsdien heeft Nintendo hem afgeraden op Twitter actief te zijn. Adelman is nu van plan onafhankelijke ontwikkelaars te helpen met het zelf publiceren van titels op consoles. Daarnaast is hij weer actief op Twitter.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou