Volgens de Britse krant The Sunday Times doet de Hongaarse politie momenteel onderzoek naar de Britse uitgever SCi, de holding van Eidos Interactive. SCi zou namelijk de kantoren van de Hongaarse ontwikkelaar Mithis zijn binnengedrongen om daar de code, software en hardware gerelateerd aan de ontwikkeling van de game Battlestations: Midway, toe te eigenen. Dit spel was oorspronkelijk in ontwikkeling bij Mithis, maar is na problemen bij de ontwikkelaar overgeheveld naar het nieuw opgerichte Eidos Studios Hungary. Mithis beschuldigt SCi nu van onrechtmatig binnentreden van de kantoren, het stelen van software, hardware en het onrechtmatig gebruik van intellectueel eigendom. SCi heeft deze beschuldigingen echter in een officiëel statement in alle toonaarden ontkend. Volgens SCi zou The Sunday Times de games Battlestations: Midway en Joint Task Force door elkaar gehaald hebben.

De ontwikkeling van Joint Task Force kende een soortgelijk scenario als Battlestations: Midway. Ook deze game werd eerst ontwikkeld door Mithis, maar is later overgeheveld naar het nieuw opgerichte Most Wanted Entertainment. Joint Task Force wordt niet uitgeven onder de vlag van SCi, maar door Vivendi en het Nederlandse HD Publishing.

Navraag bij het Nederlandse HD Publishing leert ons dat ook zij niets van deze onrechtmatige praktijken afweten. HD heeft de zaak via de pers moeten vernemen en is nog niet gecontacteerd door de Hongaarse politie met betrekking tot dit onderzoek. Men heeft destijds de rechten op Joint Task Force en bijbehorende artikelen, op rechtmatige wijze via een Engelse rechtbank weten te bemachtigen. Mogelijk zou Mithis met de aanklacht bij de Hongaarse politie, de Engelse rechtbank willen omzeilen en druk willen uitoefenen op de ontwikkelaar.