"De game kan qua spelduur concurreren met de beste huidige shooters, vooral met de spellen die een uitgebreide multiplayer hebben", legt Votypka uit. "Wanneer er veel speeltijd te vinden is in de multiplayer, is de singleplayer geen 12, 15 of 20 uur lang." Votypka zegt dat spellen die volledig om de singeplayer draaien, zoals een Mass Effect, door de spelduur zichzelf moeten bewijzen.

Votypka reageert hiermee op geruchten dat de singleplayer binnen vijf uur uit te spelen is. "We hebben veel tijd gestoken in het testen van het spel", vertelt David Votypka "We hebben ervaren spelers het spel in vijf uur of minder zien uitspelen", legt hij uit. "We hebben ook spelers acht tot tien uur zien doen over het spel. Dat is waar we ons een beetje tussenin bevinden; het ligt eraan wie je vraagt."

Homefront

Homefront speelt zich af in 2027. De Verenigde Staten zijn bezet door Noord-Korea, nadat een economische crisis ervoor gezorgd heeft dat het land zijn wereldmacht is verloren. De game is een first-person shooter, waarin spelers als onderdeel van het verzet proberen de Noord-Koreanen te verslaan.