Homefront had aanvankelijk China als vijand | Gamer.nl

Homefront had aanvankelijk China als vijand | Gamer.nl

Need for Speed was lang zoekende, stellen de mensen van EA zelf. De razend populaire franchise stond ooit garant voor fijne, hapklare raceactie, maar dat veranderde met de jaren in wisselvalligheid – zowel qua opzet als kwaliteit. Om aan te duiden dat het nieuwe deel een nieuw begin moet inluiden, heet de editie van 2015 simpelweg Need for Speed. Klaar voor een compleet nieuwe start, dus?

De besli ing om van China naar Noord-Korea te wi elen kwam van THQ's ex-topman Danny Bilson. Het leek hem niet verstandig om China te nemen, in verband met toekomstige bedrijvigheid die de uitgever in het land voor ogen had. De switch naar Noord-Korea zou echter een "demoraliserend" effect gehad hebben op de werknemers van Kaos.

Bilson zou vervolgens vaker creatieve input zijn gaan leveren, iets wat de voormalige medewerkers omschreven als "geBils0wned worden". Ze vonden zijn advies over het verhaal en het creëren van hype voor de game nuttig, maar waren minder blij met zijn ideeën over de gameplay. Kaos is inmiddels gesloten, het vervolg op Homefront is in ontwikkeling bij Crytek UK.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou