Hololens 2 aangekondigd door Microsoft

Hololens 2 aangekondigd door Microsoft

Dit weekend is de Hololens 2 aangekondigd door Microsoft. De mixed reality-bril wordt later dit jaar gelanceerd en gaat 3500 dollar kosten.

Op het Mobile World Congress-evenement in Barcelona is de Microsoft Hololens 2 aangekondigd. Volgens Microsoft wordt de volgende generatie mixed reality-headset comfortabeler en meeslepender dan zijn voorganger en gaat het de manier van werken veranderen.

De Hololens 2 heeft een gezichtsveld dat meer dan twee keer zo groot is als dat van zijn voorganger. Ook is de bril door het gebruik van een nieuwe dieptesensor en algoritmes beter in het volgen van de handen van de gebruiker en ondersteunt het gezichtsherkenning via Windows Hello vanaf de lancering.

Het materiaal van de Hololens 2 bestaat uit koolstofvezel en de headset maakt gebruik van een systeem waardoor deze minder snel oververhit. Ook kan de bril makkelijk versteld worden door middel van een draaischijf en kan het vizier omhoog geklapt worden.

Watch on YouTube

Microsoft richt zich met de Hololens 2 op zakelijke klanten en beweert dat de headset vanaf het begin al van veel waarde kan zijn voor grote bedrijven. Zo zal de bril op lancering beschikken over de digitale werkomgeving Spatial, waarop meerdere gebruikers kunnen chatten en ideeën kunnen delen. Ook kunnen bedrijven het uiterlijk van de Hololens 2 naar voorkeur aanpassen voordat ze deze inkopen.

De Hololens 2 wordt later dit jaar gelanceerd en gaat 3500 dollar kosten. Ook kan de headset worden aangeschaft als onderdeel van een abonnement voor 125 dollar per maand. Microsoft heeft bevestigd dat de bril alleen verkrijgbaar gaat zijn in de Verenigde Staten, Japan, China, Duitsland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw Zeeland.

Lees hier of augmented reality interessant is voor games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit heeft dus eigenlijk geen relatie tot gaming..

0
test

3500, fuck dat.

0
test

@bigds9fan ja beetje veel voor een consument, maar voor een redelijk bedrijf is dat helemaal niets.

0

Aanbevolen voor jou