Uwe Boll zal niet door iedereen in hetzelfde rijtje als Steven Spielberg en Quentin Tarantino worden gezet, de Duitser is langzaamaan wel een Hollywood legende aan het worden. Het komt maar zelden voor dat een regisseur films aflevert die tot het bot worden afgekraakt, terwijl de beste man daarna geen enkel probleem heeft om geld en acteurs voor zijn volgende "klassieker" te vinden.

Boll heeft zich zelfs gespecialiseerd in een apart Hollywood genre, namelijk films die op videogames gebaseerd zijn. Zo verscheen laatst al Alone in the Dark en werden we in 2002 op House of the Dead getrakteerd. Inmiddels is het filmen van BloodRayne afgerond en is Boll alweer aan zijn volgende film begonnen, namelijk Dungeon Siege. De verfilming van de populaire RPG-serie bevat sterren als Burt Reynolds, John Rhys-Davies, Ron Perlman en Jason Statham.

En dat is nog niet alles, want Boll zal ook de verfilming van Far Cry, Fear Effect, en Hunter: The Reckoning gaan doen. Vooral voor Far Cry, waar men volgend jaar mee begint, heeft de regisseur goede hoop. Meer over de films en visie van Uwe Boll vind je in dit interview.@Play: What kind of games do you like? UB: I play PC and Xbox games at home, and I just got a PSP as a birthday present. My favourite game is Postal because it is so politically incorrect [he laughs]. Not for the story though. Hitman and Silent Hill are also favourites.