"Hoge PSP Minis-prijs komt door keuringsproces" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Gamasutra.Sony had al aangegeven zich niet met het voorzien van prijskaartjes voor PSP Minis bezig te houden. Het bedrijf legt de ontwikkelaars wel de verplichting op de spellen te laten keuren door de ESRB om een leeftijdskeurmerk te krijgen. Sergei Gourski van Subatomic Studios: "Je moet geld investeren in dev kits en in het verkrijgen van een leeftijdskeurmerk voor je spel. De kosten van een keuring door bijvoorbeeld de ESRB liggen beduidend hoger dan we ons hadden gerealiseerd."

Gereduceerd tarief

De ESRB heeft in een reactie op deze aantijging aan website Kotaku gemeld dat ze een gereduceerd tarief hanteren voor spellen die minder dan 250.000 dollar (ongeveer 170.000 euro) kosten aan ontwikkeling. In plaats van 2500 dollar (ongeveer 1700 euro) moeten ontwikkelaars dan 800 dollar (ongeveer 540 euro) neertellen voor een keuring. Woordvoerder van de ESRB, Eliot Mizrachi: "Dit gaat waarschijnlijk op voor bijna alle PSP Minis."
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou