Flink wat forums zijn met deze vraag kapot gespammed en een echt antwoord was er helaas nog niet. Columbia Tristar komt nu echter met het antwoord in een officieel persbericht. Het aantal is nu gezet op 120.000 voor de hele Benelux en zal aan het eind van dit jaar op 1.000.000 voor heel Europa moeten staan.Columbia Tristar Home Video, onderdeel van Sony Computer Entertainment Europe, heeft vandaag bekend gemaakt 120.000 PlayStation 2 consoles beschikbaar te hebben in de BENELUX tot maart 2001.

De PlayStation 2 - het revolutionaire computerentertainmentsysteem en DVD-speler- zal op 24 november in Europa gelanceerd worden. In tegenstelling tot de conventionele PlayStation, de PSone, die in 1995 op de markt kwam, zijn er nu drie keer zoveel apparaten beschikbaar. Dit betekent dat er bij de productintroductie 500.000 eenheden voorradig zijn voor de Europese markt. Aan het eind van dit jaar moeten 1.000.000 PlayStation 2 consoles van de band afrollen. Voor maart 2001 ligt de planning op 3.000.000 eindproducten.

Naar verwachting zal echter de vraag naar PlayStation 2 het aanbod ver overtreffen. Dit komt door een stagnatie in het productieproces eerder dit jaar, waardoor er minder consoles beschikbaar zijn dan benodigd. Taferelen als bij de introductie in de Verenigde Staten op 26 oktober jl., waar mensen met slaapzakken voor de deur van winkeliers bivakeerden, zullen dan ook naar waarschijnlijkheid tevens in Nederland voorkomen. Vele retailers hebben echter hun voorraden al bij voorinschrijving verkocht. Op het internet zullen mensen via online veilingen hun slag proberen te slaan en trachten astronomische bedragen voor hun begeerde console te verkrijgen.Let er wel even op dat die 120.000 voor de hele Benelux zijn. Dus ook Luxemburg zal een flink stuk van dit aantal gaan opnemen. Be warned en ga naar Luxemburg voor jouw PS2.