Het verhaal wat Christian Divine vandaag op Salon.com gepost heeft, sluit goed aan bij wat John Carmack gisteren over Romero en Ion Strom gezegd heeft. Volgens John mistte de developer een leider die Daikatana in goede banen leidde, het punt waar John Romero faalde.

Christian Divine is de story writer van Daikatana en heeft ook een klein deel van Deus Ex voor zijn rekening genomen. Hij heeft van beide delen de sfeer mogen proeven en kan hierdoor een mooi beeld over de verschillen schetsen.

In het stuk vertelt Christian dat alles bij het Romero deel van Ion Storm een stuk geavanceerder was: pool tafels, arcade games, big-screen TV ruimte, leren banken, douches en zelf een eigen theater waren aanwezig in het pand. Ook de mensen die er werkten leefden niet op water en brood. Er zaten 21 jarige jongens bij die zo'n vijftig duizend Dollar per jaar verdienden. Eidos dacht werkelijk een mega hit in huis te hebben met Daikatana, terwijl het later bleek dat de, in vergelijking tot Romero's deel achtergestelde vertakking van Warren Spector, de prijzen binnen wist te halen.Most people in the computer industry do their intense work under the cloak of dark rooms and lit screens. Enclosed by vast sheets of glass, Ion was more like an air aquarium, with shafts of hot Texas sun cutting into every nook and cranny.Volgens Divine was het vooral onterecht dat de developer steeds aangevallen werd door de media, hoewel hij toegeeft dat reclame zinnen als 'John Romero Is Going To Make You His Bitch' ook niet erg zinvol waren. Toch bleef de sfeer op het kantoor goed ondanks alle negatieve publiciteit. De zin waar hij mee afsluit geeft goed weer hoe de mensen bij Ion Storm zich gevoeld hebben tijdens de developing.

In the end, I don't care what the online bitchers have to say. I was glad to be on my side of the keyboard rather than theirs. In case I haven't told you lately, John, thanks again for letting me share your dream.

Om het interessante artikel te lezen moet je wel de moet hebben om 5 pagina's niet al te makkelijk Engels te doorgronden. Met dank aan ZeRoXcOoL voor het melden van dit nieuws.