De discussie gaat voort en wij gaan er in mee. Greg LoPiccolo van Harmonix heeft ditmaal uitspraken gedaan rondom de hoge Europese prijs van Rock Band. Maarliefst 240 euro wordt gevraagd in de Europese landen Engeland, Duitsland en Frankrijk. Terwijl de volledige game in de Verenigde Staten 169 dollar kost. "De game gaat echt niet goedkoper worden, simpelweg omdat je het wenst," is de reactie van Greg.

De uitspraak gaat kennelijk niet ten goede komen aan de relatie tussen de makers van Rock Band en haar potentiële klanten. "We zijn zelf ook op de hoogte van het hoge prijsverschil. We doen er alles aan om de prijs zo laag mogelijk te houden," zegt Greg LoPiccolo. "Ik was zelf geschokt toen ik erachter kwam hoeveel men voor verzendkosten vraagt. Het is meer dan je zou verwachten."

"We zijn jullie absoluut niet aan het oplichten. Wij weten zelf ook dat een hogere prijs leidt tot lagere verkoopcijfers. Veel mensen denken dat Rock Band de prijs nu niet meer waard is. Integendeel, ik verwacht dat gamers waar voor zijn geld krijgt," vertelt Greg verder. "We hebben al een ton van deze games verkocht in de VS aan mensen die gemiddeld ook meer moeten betalen dan een normale videogame. Zij zijn ook tevreden over het product."