Hockeyclub steelt art uit Guild Wars 2 voor logo | Gamer.nl

Hockeyclub steelt art uit Guild Wars 2 voor logo | Gamer.nl

De Chinese hockeyclub Kunlun Red Star heeft een nieuw logo dat veel gelijkenis toont met de art van het Guild Wars 2-logo.

Het voorval kwam woensdag aan het licht via Reddit-bezoeker galveyra2. Met behulp van een afbeelding laat galveyra2 zien in hoeverre het logo van de Chinese hockeyclub op de art van Guild Wars lijkt. 

Het schenden van copyrights in China is een veelvoorkomend probleem. In de meeste gevallen wordt complete content uit het buitenland in iets andere vorm aangeboden in China. Hierdoor is het voor buitenlandse bedrijven moeilijk om makers van kopieën op te sporen en juridische stappen te ondernemen. 

In dit specifieke geval is dat net even anders. Het bedrijf Kongzhong, gevestigd in Peking, bezit de licentie om de exploitatie van Guild Wars 2 te beheren en te overzien in China. Daardoor zijn zij in de positie om juridische stappen te ondernemen tegen hockeyclub Kunlun Red Star. 

De Amerikaanse ontwikkelaar van Guild Wars 2 heeft bevestigd dat het voorval is gemarkeerd en dat zij noch Kongzhog toestemming hebben gegeven om het logo op deze manier te gebruiken. 

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou