Vandaag is er alweer een nieuwe mod voor Half-Life uitgekomen met realistische wapens. Deze keer draag het beestje de naam Global Warfare.

De bedoeling van het spel is dat je met je team een objective vervuld. Meestal is dat het vernietigen van een vijandelijk transport of APC, maar ook het oproepen van een luchtaanval of het vernietigen van een gebouw kan ervoor zorgen dat je wint.

Als speler kies je voor een bepaalde class en je wapenuitrusting. Uiteraard is teamwork van belang als je wilt winnen There are several ways to "win" in the game. The most basic way to win is to destroy the enemies' transport (usually a blackhawk helicopter or an APC) and then kill the remaining troops on the ground. The other ways to win depend on the particular map itself. Some mission objectives are to call in airstrikes, destroy buildings or radio relays or bridges, and others involve capturing/rescuing civilians or officials. See the manual for more info. Als je even genoeg hebt van CS en wat anders wilt proberen is dit misschien wel de mod voor je. De clientversie weegt zo'n 51 Mb is onder andere te vinden op Fileplanet en NGUK.net