Hitman-makers ontwikkelen nieuwe online fantasy-rpg

Hitman-makers ontwikkelen nieuwe online fantasy-rpg

Hitman-ontwikkelaar IO Interactive werkt aan een nieuwe online fantasy-rpg.

Dat heeft het bedrijf gisteren aangekondigd. "We bouwen een nieuwe wereld, een nieuwe IP - een online fantasy-rpg. Een wereld en game die van de grond af aan is opgebouwd om spelers te vermaken en om jarenlang uit te breiden."

Het nog naamloze spel is in ontwikkeling bij de studio's van IO in Kopenhagen, Malmö en Barcelona. IO Interactive werkt ondertussen ook aan de Hitman-franchise en een James Bond-game. Veel details zijn er nog niet, maar in 2021 gingen er al geruchten dat IO met Microsoft aan een nieuwe IP werkte die zich in de Middeleeuwen afspeelde en draken bevatte. Het is niet duidelijk of dit om hetzelfde project gaat.

IO laat in ieder geval weten dat het geïnspireerd is door de zogeheten 'Fighting Fantasy'-boeken, een reeks die op zijn beurt weer is geïnspireerd door Dungeons and Dragons. Met de boeken kunnen spelers door het gooien van dobbelstenen het verloop van het verhaal bepalen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik raak echt teleurgesteld dat elke studio waar ik goede ervaring mee heb, of in ieder geval met nostalgie naar kijk, perce online/mmo/live service stuff moet gaan maken. Iedereen zijn ding natuurlijk. Maar er zijn zo ontzettend veel van deze games die na verloop van tijd weer uit de lucht gaan. En vaak zijn het games met toffe lore, leuke setting en interessante characters. Ik wil ook toffe games solo spelen. Optionele coop is prima! Alles moet nu perce een online shared world met 100en andere spelers zijn. Anthem, Destiny, Overwatch, Tem Tem, skull & bones, beyond good and evil 2, Avengers, maar ook World of Warcraft bijvoorbeeld. Sinds Blizzard WoW als focus heeft, hebben ze de volledige singleplayer laten vallen. Goeie studios die bekend staan om hun rijke werelden en singleplayer content. Moeten nu ineens online troep gaan maken om (the next billion dollar franchise)te worden. Wat eindeloos geld kan genereren. Kijk naar de art van dit project, hoe tof zou dit zijn als story driven game. Het is gewoon zonde dat zo veel leuke studios hun ideaal verliezen om ook maar geld te verdienen.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor in eerste instantie reageerde ik zeker wel inhoudelijk. io staat bekend op Hitman en Kane and Lynch. Twee grouwe singleplayer series. Als de kop al zegt: online fantasy, dan zul je hoe dan ook vormen van interactie en online multiplayer gaan hebben. De rest van mijn (rant) reactie is het moedeloos worden online aspecten. Elke studio moet iets online achtigs gaan doen. De reden dat Dragon Age 4 zo lang duurt is omdat het na Anthem voor de 3,4,5 keer rebooted is en nu toch wel singleplayer wordt. Alles wat: online/live service/ seasons heeft voelt meer als een moetje, dan een wil. Neem Destiny bijvoorbeeld. Toen ze het spel aankondigden, hadden ze het over super veel toffe lore en geschiedenis. Ik was dan ook echt geboeid. Inmiddels is Destiny (2) he le maal los geslagen in dlcs, seasons, updates, en slopen ze zelfs content weg. Het verhaal is totaal niet te volgen als je a) de game solo wilt spelen omdat bepaalde content multiplayer vereist is. En b) omdat hele stukken van het verhaal inmiddels missen. Wellicht ben ik te voorbarig met deze nieuwe game van io. Maar het verleden heeft veel slechte voorbeelden. Ik word een beetje moe dat zo veel toffe studios zich richten op online.

0

Aanbevolen voor jou