Hitman 2: Silent Assassin heeft een ongelukkige reclamelaunch gekend. Terwijl de beruchte sniper moordenaar Amerika in zijn greep hield moest Eidos een reclamefilmpje wijzigen en nu is de Sikh gemeenschap, een geloof met 20 miljoen volgelingen, boos op het bedrijf.

Men is er namelijk achter gekomen dat de laatste level in het spel zich afspeelt in een gurdwara, een Sikh tempel.De woede is nog eens versterkt door het feit dat de tempel een sterke gelijkenis heeft met de Harmandir Sahib, of de Gouden Tempel, in Amritsar ; de meest heilige van alle Sikh tempels. Volgens de Sikh's is het heiligdom vergelijkbaar met het Vaticaan voor de katholieken. Daarnaast wordt er in de missionbriefing verwezen naar een waar gebeurde opstand van de Shiks welke door het leger is neergeslagen, waarbij duizenden doden zijn gevallen.

Eidos heeft inmiddels schuld bekend en heeft alle verwijzigen naar het laatste level van de site gehaald. Daarnaast zijn alle Sikh verwijzingen verwijderd. Over een terughaalactie denkt het bedrijf echter niet, al hebben inmiddels ruim 2000 mensen een petitie getekend waarin dat wordt gevraagd.Rage has erupted in the Sikh community as it transpired that the temple in the game bears stark similarities to the Harmandir Sahib, or Golden Temple, in Amritsar - the holiest of all the Sikh shrines. During the mission, the player, taking the role of genetically engineered killer-for-hire 47, must enter the temple to wipe out a group of, as the instruction manual puts it, "fanatical believers".

de Harmandir Sahib