Historische Rome-documentaire gemaakt met Rome 2-engine | Gamer.nl

Historische Rome-documentaire gemaakt met Rome 2-engine | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het gaat onder andere om de Eerste Punische oorlog, de Slag om Cannae en de Slag bij Adrianopel. De docu zet deze veldslagen in scène in Rome 2: Total War. Er wordt gebruik gemaakt van zowel vogelvluchtsperspectief en een eerstepersoonsperspectief om de slagvelden uit te beelden.

Een aantal van de series zijn al eerder gemaakt, de Slag bij Adrianopel is de meest recente aflevering. Dit is de eerste episode van een vierdelige reeks, de volgende drie afleveringen zijn nog in de maak.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou