Tijdens Sony's persconferentie op de E3 Expo vorige week benadrukte het bedrijf dat haar spelcomputers tien jaar lang worden ondersteund. "Voor andere consoles, die een vijfjarige levenscyclus hebben is het veel eenvoudiger om na twee jaar de prestaties te bepalen. Maar voor ons, met onze levenscyclus van tien jaar, is het nog te vroeg om te beoordelen."

Hirai baseert zijn uitspraken op het verleden. Microsoft en Nintendo  zijn bij het uitbrengen van hun nieuwe spelcomputers bijna volledig gestopt met het ondersteunen van hun oude systemen. Sony's negen jaar oude PlayStation 2 verkoopt nog altijd goed en er worden nog steeds nieuwe spellen voor uitgebracht.

Pilaar

Ook is Hirai kritisch op Nintendo's strategie voor de lange termijn. Volgens Hirai heb je de core gamer nodig als basis voor je spelcomputer. "Dat betekent niet dat we er niets aan doen om onze doelgroep te verbreden. Singstar en Buzz zijn duidelijke voorbeelden. Maar we moeten dit gecontroleerd doen. Als je te snel voor mainstream kiest, en het core gamingpubliek niet ondersteunt, dan ontbreekt de pilaar die je platform moet ondersteunen. Zonder deze pilaar bljf je zitten met een veranderlijk publiek dat misschien groot is, maar waarschijnlijk op zoek zal gaan naar iets anders."