Als electronicabedrijf dien je vooruitstrevend te zijn en te komen met de nieuwste technologie. Sony is hier dan ook hard mee bezig en heeft bij het patentbureau US het volgende patent neergelegd voor de volgende uitvinding: "electrorheological fluid device and an electronic apparatus, which realize satisfactorily changeable hardness or tension in a portion of the device or apparatus which a human body touches, enabling application to a product that needs to have portability."

Juist...wat hiermee bedoel wordt is dat er wordt gewerkt aan een materiaal dan van hard naar zacht kan veranderen en vice versa. Het materiaal is flexibel genoeg om opgerold te worden en wanneer het uitgerold wordt, wordt het materiaal weer hard zodat het zonder problemen gebruikt kan worden. Het proces van transitie neemt slechts enkele miliseconden in beslag. Sony is van mening dat deze uitvinding toegepast kan worden op mobieltjes, PDA's, PC's, afstandsbedieningen, klokken, brillen en zelfs gameconsoles.

Zo kan een deel van de uitvinding toegepast worden voor bijvoorbeeld een deel van een controller of een console. De gebruiker raakt een deel van de controller aan met de vingers waardoor dat gedeelte zacht wordt. Bij bijvoorbeeld een vechtgame kunnen op een gegeven moment bepaalde delen van de controller zacht worden als je bijvoorbeeld slaat of geslagen wordt.

In de film Batman Begins werd deze technologie al getoond waarbij de cape van de Caped Crusader in een parachute kon veranderen