High on Life-maker Justin Roiland aangeklaagd voor huiselijk geweld

High on Life-maker Justin Roiland aangeklaagd voor huiselijk geweld

Justin Roiland, de maker van de game High on Life en de tekenfilmserie Rick and Morty, is aangeklaagd voor vermeend huiselijk geweld.

Dat meldt NBC News. In mei 2020 werd in Orange County een klacht ingediend vanwege de vermeende mishandeling van een vrouw waar Roiland begin dat jaar mee datete. Ook zou hij haar tegen hebben gehouden om zijn huis te verlaten.

In augustus dat jaar werd hij opgepakt en vrijgelaten na het betalen van 50.000 dollar aan borgtocht. Zijn advocaten claimden toen dat hij onschuldig was. Ondanks dat werd toen besloten dat hij tot oktober 2023 niet meer in de buurt mag komen van de persoon waarbij het voorval zich heeft voorgedaan. Daarnaast moest hij alle eventuele vuurwapens die hij in het bezit had inleveren.

Gisteren kwam Roiland voor tijdens een van de meerdere voorbereidende zittingen die sinds het voorval zijn gehouden, maar veel details zijn daar niet over naar buiten gebracht. Op 27 april komen de betrokken partijen weer samen en kan er indien nodig een datum voor de daadwerkelijke rechtszaak worden gepland.

Roiland is de medebedenker van de succesvolle tekenfilmserie Rick and Morty. Eind vorig jaar kwam High on Life, de game die hij met zijn studio Squanch Games ontwikkelde, uit op pc, Xbox en Game Pass.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waar rook is ........... De mensen die geweld moeten gebruiken zijn echt zielige mensen.

0
test

@armilo-theus Dat zeiden de meeste mensen ook over Johnny Dep, maar inmiddels weten we dat toen alles uit Ambers duim werd gezogen. Kortom, laten we eerst het onderzoek afwachten voordat we gaan oordelen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@StormFox Ja maar dat was anders. Dit gebeurt gewoon te veel in de game industrie. Ik veroordeel de gast nog niet maar ik kan al zeggen dat ik niet sta op te kijken als hij het ook heeft gedaan.

0

Aanbevolen voor jou