High on Life- en Rick and Morty-studio's breken banden met Justin Roiland

High on Life- en Rick and Morty-studio's breken banden met Justin Roiland

Zowel High on Life-ontwikkelaar Squanch Games als Rick and Morty-uitgever Adult Swim hebben de banden met bedenker Justin Roiland verbroken.

Via Twitter laat Squanch Games weten dat men begin dit jaar het ontslag van Roiland heeft ontvangen. "Het gepassioneerde team bij Squanch Games blijft games ontwikkelen waar onze fans van kunnen houden en High on Life ondersteunen en verbeteren."

Adult Swim laat weten de banden met Roiland te hebben verbroken en dat Rick and Morty zonder hem doorgaat. "De getalenteerde crew werkt hard aan het zevende seizoen."

Roiland werd eerder aangeklaagd voor huiselijk geweld. In mei 2020 werd in Orange County een klacht ingediend vanwege de vermeende mishandeling van een vrouw waar Roiland begin dat jaar mee datete. Ook zou hij haar tegen hebben gehouden om zijn huis te verlaten.

In augustus dat jaar werd hij opgepakt en vrijgelaten na het betalen van 50.000 dollar aan borgtocht. Zijn advocaten claimden toen dat hij onschuldig was. Ondanks dat werd toen besloten dat hij tot oktober 2023 niet meer in de buurt mag komen van de persoon waarbij het voorval zich heeft voorgedaan. Daarnaast moest hij alle eventuele vuurwapens die hij in het bezit had inleveren.

Begin dit jaar kwam Roiland voor tijdens een van de meerdere voorbereidende zittingen die sinds het voorval zijn gehouden, maar veel details zijn daar niet over naar buiten gebracht. Op 27 april komen de betrokken partijen weer samen en kan er indien nodig een datum voor de daadwerkelijke rechtszaak worden gepland.

High on Life kwam afgelopen jaar uit en werd geprezen om diens humor, vergelijkbaar met tekenfilmserie Rick and Morty. De game genoot kort na release van een enorme populariteit, vooral op Xbox Game Pass.

In 2018 werden er zeventig afleveringen van Rick and Morty besteld - waardoor de serie tot en met seizoen 10 moet lopen - en werden er deals gemaakt met bedenkers Roiland en Dan Harmon. De tekenfilmreeks wordt dus doorgezet, maar Roiland sprak de stemmen van de meeste personages in de serie in, waaronder hoofdpersonages Rick en Morty.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is echt ongelooflijk. Blijkbaar mag je niet een keer een fout maken en gelijk wordt je gecanceld. Als het nou een serie bankovervallen was, dan snap ik dat, maar dit begint wel te lijken op maatschappelijke executie. Idioot.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou