Als je het over de Xbox hebt, dan heb je het over Halo. Deze game was dé hit voor deze console, waarin jij als Master Chief, de boosaardige Covenant aan flarden mocht schieten. Wanneer je een hit hebt, moet je er natuurlijk een vervolg op maken.

Halo2 komt als alles goed gaat, dit jaar nog uit. Volgens de makers zijn in dit deel de graphics nog mooier, de gameplay nog intenser en het verhaal nog meeslepender. Bungie, de ontwikkelaar, en Microsoft, de uitgever, pakken het alles dan ook groots aan, met onder andere trailers die in de VS voor grote blockbuster-films in de bioscopen worden gedraaid. Zo werd er voor de films I, Robot, Spider-man 2, Alien vs. Predator en King Arthur reclame gemaakt voor Halo 2. Dit is waarschijnlijk iets wat we, met de groeiende games-business, steeds meer gaan zien. The cinematic Halo 2 trailer was created by The Ant Farm, the Hollywood company renowned for their work on trailers for blockbuster films such as The Lord of the Rings, Spider-Man 2, Shrek, Kill Bill and the Harry Potter series.

Vandaag is een extreme hi-res trailer vrijgegeven, waarin, zoals dat hoort bij trailers, bijna niets te zien is. Wil je de trailer zien, en dus eigenlijk niets zien, haal hem dan hier binnen. Je moet 45 MB downloaden, maar dan heb je wél een filmpje van 46 seconden. Beter iets dan niets, zullen we maar zeggen.