'Hideo Kojima verlaat Konami waarschijnlijk na Metal Gear Solid 5' | Gamer.nl

'Hideo Kojima verlaat Konami waarschijnlijk na Metal Gear Solid 5' | Gamer.nl

Vanaf vandaag is de Gamer.nl-podcast elke maandag te beluisteren! Deze week hebben Erik, Joe en Ron het over Nintendo's nieuwe hardware en strategie op mobiele systemen, de spanningen tussen Konami en Hideo Kojima én vertelt Ron over Battlefield Hardline.

De uitspraken van de bron zijn een reactie op enkele recente ontwikkelingen rondom Konami, Kojima en Metal Gear Solid 5 (MGS5). Zo blijkt de vermelding "Een game door Hideo Kojima" van de cover voor MGS5 te zijn verdwenen en is Kojima per 1 april ook niet langer meer een hooggeplaatste medewerker binnen het bedrijf. 

Verder zijn officiële vermeldingen van Kojima's ontwikkelstudio, Kojima Productions, weggehaald. De Amerikaanse vestiging van het bedrijf lijkt te zijn hernoemd naar Konami Los Angeles Studio, afgaand op de website van de uitgever.

'Macht trijd'

De oorzaak is volgens de bron van Gamespot een macht trijd tu en Kojima Productions en Konami zijn, waardoor laatstgenoemde zich genoodzaakt zag om veranderingen binnen het management van het bedrijf aan te brengen. Naar verluidt werkt de top van Kojima Productions inmiddels via een soort aannemersconstructie, waarbij niet langer een vast dienstverband bestaat. De contracten zouden in december aflopen. 

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain staat gepland voor 1 september. Er zou nog steeds gewerkt worden aan de game. Kojima zou zijn team hebben opgeroepen "één te zijn en en fans een goede game te geven". Konami heeft tot dusver enkel laten weten dat het zijn productiestructuur heeft gewijzigd naar een meer centrale constructie, en dat de ontwikkeling en ondersteuning van Metal Gear-producten niet op het spel staat. 

Silent Hill-project

Wat het vermeende vertrek van Kojima voor gevolgen heeft voor de nieuwe Silent Hill-game, werd niet besproken door de bron. Het nieuwe deel is een samenwerking tu en Kojima en filmregi eur Guillermo del Toro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou