Hideo Kojima mocht geen award in ontvangst nemen van advocaten | Gamer.nl

Hideo Kojima mocht geen award in ontvangst nemen van advocaten | Gamer.nl

Metal Gear-bedenker Hideo Kojima kon vannacht niet aanwezig zijn op The Game Awards 2015 om een award in ontvangst te nemen voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Dat mocht namelijk niet van Konami's advocaten.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain won de award voor beste action-adventuregame. Award-presentator Geoff Keighley meldde dat Kojima van plan was de award in ontvangst te nemen, maar dat Konami's advocaten hadden gezegd dat dit niet mocht. 

Dit jaar gingen er sterke geruchten dat Hideo Kojima is weggegaan bij uitgever Konami. De naam van de ontwikkelaar werd ook van de boxart van The Phantom Pain gehaald. Er werd zelfs op Twitter een foto geplaatst van zijn afscheidsfeestje. Konami meldde echter dat Hideo Kojima "op vakantie" was. Het lijkt er nu op dat Kojima en Konami het in ieder geval wettelijk aan het uitvechten zijn. Mogelijk heeft Kojima nog bepaalde contractuele verantwoordelijkheden die hij eerst moet nakomen.

Acteur Kiefer Sutherland, die de stem van hoofdpersoon Big Bo inspreekt in The Phantom Pain, nam de award in ontvangst en meldde dat hij dat deed voor Kojima en zijn team Kojima Productions.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou