Ontwikkelaar Hideo Kojima heeft op de Games Developers Conference in San Francisco gehint naar een nieuwe telg in de Metal Gear Solid-serie.

Hij hield een verhaal over de verschillende drijfveren achter gameontwikkeling. Volgens hem is gameontwikkeling in Japan vooral designgeoriënteerd, terwijl gameontwikkeling in het Westen vooral techniekgeoriënteerd is. Hij wil hiermee zeggen dat gameconcepten uit het Westen (zoals free-roaming games) eerder uit technische ontwikkelingen voortvloeien.

Vervolgens oreerde hij dat ideaaltypisch een game uit beide oriëntaties zou moeten voortvloeien en dat hij dat graag met een volgende Metal Gear Solid zou willen doen. Tegelijkertijd werd er, tijdens zijn speech, een beeld op de achtergrond getoond met daarin de letters 'the next MGS'. Hier was bovendien het silhouet van Raiden, een belangrijk personage uit de serie, te zien.

Dit lijkt erop te duiden dat Kojima flinke technische vernieuwing wil doorvoeren met de reeks en ook dat Raiden een grote rol in een volgende Metal Gear Solid krijgt. Hopelijk krijgen we op de aankomende E3 meer te zien.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots