Nieuws
control

Hideo Kojima heeft cameo in Control

Een trip naar het strand in je gedachten

Geschreven door Dagmar De Groot op
Hideo Kojima maakt een cameo in Remedy's nieuwe game Control als Dr. Yoshima Tokui. De bekende gameontwikkelaar neemt protagonist Jesse Faden mee op een reis naar het strand in haar gedachten.

In de cryptische scene waarin Kojima’s stem voorkomt, begeleidt hij Jesse naar een strand in haar gedachten waar een aantal eenzame bomen staan. Hij laat haar praten met de bomen om ervoor te zorgen dat deze weer liefde gaan geven aan anderen.

Het bos dat ontstaat op haar strand wordt daarna bedreigd door ‘dodelijke vorkheftrucks’ die zij moet uitzetten om haar bos te beschermen. Achter het verhaal van Dr. Yoshima Tokui zit een diepere gedachte wat rust moet geven aan Jesse en ervoor moet zorgen dat de eenzame bomen op Jesse’s strand zich omtoveren tot een bos.

Eerder dit jaar liet Kojima in een tweet weten dat hij op bezoek was bij Remedy, de ontwikkelaar van Control. In een reactie op zijn tweet zei James Tottman, hoofd special effects artist bij Remedy, dat hij hoopte dat Kojima de game kon waarderen. Vermoedelijk is de cameo op dat moment opgenomen.

Hideo Kojima is een Japanse game-ontwikkelaar die voornamelijk bekendstaat om de Metal Gear-franchise. In 2005 heeft Kojima zijn eigen bedrijf opgericht, nadat vertrok bij Konami. Momenteel is Kojima van Death Stranding aan het afronden, die 8 november exclusief voor PlayStation 4 wordt uitgebracht. Tijdens Gamescom is nieuwe gameplay getoond van deze Kojima Productions-titel.

Control is sinds deze beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees hier onze review van Remedy's nieuwste game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mogelijke import ban op Nvidia-chips en zwarte Noctua-koelers Samurai Shodown krijgt Switch-versie in Japan
0

Reacties op: Hideo Kojima heeft cameo in Control

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.