Hideo Kojima: Death Stranding valt onder een 'geheel nieuw genre'

Hideo Kojima: Death Stranding valt onder een 'geheel nieuw genre'

Hideo Kojima laat op Twitter weten dat Death Stranding onder een geheel nieuw genre valt. De combinatie van de actie in het spel en het thema van verbinding is niet te vergelijken met andere games.

In een bericht op Twitter dringt Hideo Kojima erop aan dat Death Stranding geen stealth game is. Ook behoort het spel volgens Kojima niet in hetzelfde genre als schietspellen, ondanks dat de recent uitgebrachte trailer toonde dat schieten wel een onderdeel is van het spel. In plaats hiervan zou Death Stranding onder een uniek genre vallen, dat niet te vergelijken is met de genres van andere games.

Kojima liet vorige week,toen de releasedatum en nieuwe informatie over Death Stranding werd onthuld, al weten dat het spel een compleet nieuwe soort actiegame wordt. Nu vult hij aan dat de combinatie van de actie en het concept van verbinding in het spel een geheel nieuw genre vormt, genaamd 'actiegame/strand-game'. Het sociale strand-systeem speelt hier een grote rol in.

In Death Stranding moet Sam Bridges, gespeeld door Norman Reedus, een door de Death Stranding getransformeerde wereld trotseren. Bridges draagt de 'overblijfselen van de toekomst' en moet geïsoleerde steden en een gefragmenteerde samenleving met elkaar in contact brengen. Alle elementen van de game, waaronder het verhaal en de gameplay, hangen samen dankzij het thema 'connectie'. Hoe dat precies tot uiting komt, is echter nog steeds niet duidelijk.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een strand-game. Had daar even heel andere gedachtes bij...

0
test

Mmmm dit zijn zulke uitspraken die op mij dan weer geen indruk maken. Leuk dat hij wat doet wat volgens hem uniek is. Maar de actie is maar de vraag of dat nog nooit eerder is gedaan, en dan ik combinatie met de verbinding vind ik niet meteen een nieuw genre, Anders kun je elke actie game die een ander thema heeft wel een eigen genre geven. Of elke RPG een eigen genre omdat ze een andere verbinding met de speler proberen te maken. Dat hij wat doet wat vrij uniek is geloof ik wel, maar zeggen dat het een nieuw genre is.....laat ik het even in het midden houden en zeggen: We zullen zien.

0
test

@watashi wa maurice desu. Dan ken je de legende niet.... Neem nou maar aan dat t completely iets is wat je nog nooit ervaren hebt want dat is gewoon zo als hij dat zegt.

0
test

@tranceguy Dat is niet omdat hij het zegt. Het is het pas als de game uit is en we echt met onze eigen ogen zien dat dingen zo zijn. Ik geloof gerust dat hij wat uniek maakte. Hij is zelf een legende. Maar er is niks wat ik zomaar aannneem omdat iemand wat zegt. Waar is de kritische blik dat iemand hard kan roepen. Zoals ik al zei er zijn er meer die dat riepen, en die daarvoor ook een bijna legendarische status hadden. Maar waar nooit meer iets van terecht gekomen is. Ik geloof heel veel, maar niet gewoon omdat een game ontwikkelaar wat zegt. Tuurlijk zegt hij dit. Hij gaat toch niet zeggen dat zijn eigen produkt standaard, niet uniek, niks nieuws doet. Zoals ik al zei, ik zie het wel. Deze game heeft mijn aandacht volledig en ik denk ook dat ik hem ga kopen. Maar het is niet zo dat ik meteen hyped ben vanwege dit soort uitspraken. Dat doen er zoveel. En dan kun je een legende zijn of niet........legendes vallen ook ooit. Of maken hun woorden niet waar.

0

Aanbevolen voor jou