Dat veel nieuwe games goed verkocht hebben in Nederland is te zien aan de verkooplijst van afgelopen week. In totaal zijn er maar liefst zes nieuwe games terug te vinden in de top 10, waarmee de positie van Nintendo erg verzwakt wordt.

Op nummer één van deze week vinden we Gran Turismo 5: Prologue voor de Playstation 3. Deze game neemt de plaats in van het goed verkopende Mario & Sonic at the Olympic Games voor de Nintendo DS, die afzakt naar de derde plaats. Command & Conquer 3: Kane's Wrath blijft net als vorige week staan op de tweede positie binnen de top 10. Ook Mario & Sonic voor de Nintendo Wii blijft nog steeds goed verkopen, aangezien de game ook binnen de top 5 blijft staan.

Naast Gran Turismo 5: Prologue, zijn er meer nieuwe titels aanwezig, die zich voornamelijk tussen de vijfde en tiende positie bevinden in het overzicht. Viking: Battle for Asgard verkoopt goed in zijn eerste week en behaald hiermee de zesde en tiende positie in het overzicht. Verder komt ook God of War: Chains of Olympus binnen als nieuwkomer.

Naast deze verwachte toppers lijkt het erop dat Nederlanders toch vatbaar zijn voor de Dancing Stage-hype (Dance Dance Revolution in Japan en Amerika), aangezien Dancing Stage: Hottest Party voor de Nintendo Wii op de zevende plaats binnenkomt. Wat tevens voor de meesten een verassing zal zijn, is dat Efteling Tycoon zich heeft gepositioneerd binnen de top 10 en wel op de achtste plaats.

Voor gedetailleerde overzichten per platform kun je hier terecht.

Gran Turismo 5: Prologue (PS3)Command & Conquer 3: Kane's Wrath (PC)Mario & Sonic at the Olympic Games (Nintendo DS)Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii)God of War: Chains of Olympus (PSP)Viking: Battle for Asgard (Xbox 360)Dancing Stage: Hottest Party (Wii)Efteling Tycoon (PC)Rainbow Six: Vegas 2 (Xbox 360)Viking: Battle for Asgard (PS3)