Console en controller Wii U worden niet los verkocht
Dit nieuwsbericht lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het brengt redelijk wat implicaties met zich mee. Dat er niet ook los Wii U-controllers verkrijgbaar zullen zijn, wijst erop dat er per console slechts een speciale Wii U-controller ingezet kan worden. Offline multiplayer met de nieuwe console zal zich daarom naar alle waarschijnlijkheid beperken tot 'traditionele' besturingsmogelijkheden zoals via de Wii-afstandsbediening of classic controller.

Specificaties Wii U onthuld
Met tijdens de persconferentie een montage van PS3- en Xbox 360-beelden, en verder weinig eigen titels die de kracht van het apparaat tonen, levert dit nieuwsbericht alvast een handvat voor wat gamers mogen verwachten van de Wii U. Qua first party-titels krijgen zij in ieder geval het langverwachte Pikmin 3.

Kirby Wii komt in de herfst
Gisteren kwamen we al te weten dat The Legend of Zelda: Skyward Sword gewoon netjes bij de Wii blijft, en eind dit jaar in de winkels ligt. De aankondiging kwam in een persconferentie waarin de Wii verder voor lief werd genomen. En lief mag de console genoemd worden, met de intens schattige game van eind februari: Kirby's Epic Yarn. Maar Kirby wil nog een avontuur op een console, en doet de Wii gewoon nog een keer aan dit jaar. Of dat ook in Europa is moet echter nog blijken.

Miyamoto rondt ontwikkeling Wii-titels af 
Skyward Sword? Leuk! Kirby Wii? Kom maar op. Verder nog iets? Niet van Miyamoto in ieder geval. Het brein achter Zelda en Mario wikkelt de projecten die hij nog voor de Wii heeft lopen op dit moment af en gaat zich daarna volledig richten op het ontwikkelen voor de Wii U. 

Wii U-functionaliteit mogelijk ook tussen PS3 en Vita
Toen Microsoft en Sony vorig jaar met Kinect en PlayStation Move kwamen, werd duidelijk dat de twee uitgevers goed naar Nintendo hadden gekeken, en tot de realisatie waren gekomen dat ook zij de casual games-markt aan moesten boren. Dat liet dan wel enkele jaren op zich wachten, en daarom lijkt Sony het deze keer anders aan te pakken. Het bedrijf komt slechts één dag na Nintendo's persconferentie met het bericht dat de Wii U-functionaliteit ook eventueel een optie is voor de PS3 en Vita.

En dat waren de nieuwtjes alweer, de belangrijkste althans. Spectaculaire aankondigingen hoeven we verder deze week niet meer te verwachten. De spandoeken en cardboards van games staan gewoon in het zicht op de beursvloer, en houden dus weinig verrassingen in pacht. Wellicht dat er in een sessie achter gesloten deuren nog een nieuwe titel wordt onthuld. Wat je vooral zult zien zijn nog meer trailers en gameplaybeelden. Om de achterstand die je mogelijk hebt opgelopen te helpen wegwerken, hier nog maar eens de meest noemenswaardige van vandaag:

Rayman: Origins
Far Cry 3
Halo: Combat Evolved Anniversary
Kirby Wii
Paper Mario 3D

Nu kun je natuurlijk kijken naar beelden van games, is het niet veel leuker om te horen van onze twee redacteurs Michel en Gerard hoe zij naar beelden van games hebben gestaard? In de videoreportage van vanochtend bespreken zij uitgebreid de vijf persconferenties en wat hen daarvan is bijgebleven. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3