Nintendo kondigt Wii U aan, de opvolger van de Wii.
Nintendo liet gisteren zijn nieuwe console zien, die zoals de geruchten al deden vermoeden een tabletachtig accessoire als controller krijgt. Na wat verwarring werd ook duidelijk dat er een geheel nieuwe spelcomputer komt, die een HD-resolutie ondersteunt. Games kunnen zowel op een televisie in beeld gebracht worden als op de controller zelf, die een 6,2 inch touchscreen heeft.

De PlayStation Vita komt pas begin volgend jaar in Europa
Dit nieuws hadden we al aan zien komen, maar tijdens Sony's persconferentie van dinsdagochtend vroeg lieten we ons toch lekker maken door de belofte dat het apparaat al eind dit jaar kwam. Die releaseperiode geldt echter enkel voor Japan, wij zullen dus nog wat langer moeten wachten.

Ook al stond de conferentie van Nintendo voornamelijk in het teken van de console, de games werden niet vergeten. Met name de 3DS kreeg enkele fraaie titels erbij op zijn releaselijst. Voor de Wii U werden alvast wat third party-knallers aangekondigd. Hieronder vind je een aantal linkjes naar de titels die gisteren onthuld werden:

Super Mario 3DS
Luigi's Mansion 2
Super Smash Bros 3DS en Wii U
LEGO City Stories
Mario Kart 3DS

Ter ere van Zelda's vijfentwintigjarige bestaan kwam Nintendo ten slotte nog met een aantal heruitgaves van oude Zelda-games, en de belofte dat er concerten komen waarop een orkest Zelda-muziek opvoert. Ook kondigde de uitgever aan dat The legend of Zelda: Skyward Sword nog eind dit jaar in de winkels ligt, en misschien nog wel belangrijker, gewoon een Wii-titel blijft. Omdat er al zolang niets meer was vernomen van de titel, ging het gerucht dat de ontwikkeling wellicht overgeheveld was naar de nieuwe console, de Wii U.

Nintendo viert vijfentwintigste verjaardag Zelda

Wat betreft trailers was het gisteren ook weer lekker druk, zoals je mag verwachten van de grootste gamesbeurs ter wereld. Hieronder staan de mooiste, vetste dan wel meest openbarende beelden die gisteren voorbij zijn gekomen:

Hitman: Absolution
Sly Cooper: Thieves in Time
Minecraft
Mario Kart 3DS
The Legend of Zelda: Skyward Sword

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3