Het nieuws van de E3, Dag 0: Microsoft, Sony, EA en Ubisoft | Gamer.nl

Het nieuws van de E3, Dag 0: Microsoft, Sony, EA en Ubisoft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nieuws

Next Generation Portable heet nu PlayStation Vita, kost 249 euro
De naamsverandering kwam niet als een verra ing, de prijs voor sommigen wel. De PSVita is zowaar betaalbaar. Een bijzonder krachtig apparaat voor een relatief kleine prijs, niet verkeerd!

PlayStation Network-activiteit weer op 90 procent 
Statistieken zijn niet de meest intere ante nieuwtjes, maar het is een heel goed teken dat het PSN weer bijna net zoveel wordt gebruikt als voor de hackaanval,  waarna het netwerk ruim een maand offline bleef. Sony’s Jack Tretton heeft alle gamers bedankt voor hun steun. En terecht.

Halo 4 en remake Halo: CE uit de doeken gedaan
Lullig foutje van Microsoft: hun belangrijkste aankondiging voor na al dat Kinect-nieuws was kort voor de show al uitgelekt. Maar uiteindelijk mag dat de pret niet drukken, en kunnen we over een tijdje gewoon weer beginnen met een nieuwe trilogie in deze iconische shooter-serie.

Ubisoft kondigt Far Cry 3 aan
Ubisoft-persconferenties op de E3 zijn berucht; meestal zijn ze ronduit slecht. En ook nu waren we niet heel enthousiast, maar de aankondiging van Far Cry 3 was een lichtpuntje. De game is terug van zijn Afrikaanse safari en gaat weer een tropisch eiland onveilig maken. Fijn. Heel stiekem hadden we nog liever een Rainbow Six-aankondiging gehad, maar je kunt niet alles hebben.

Battlefield 3 komt op 27 oktober
Battlefield 3 doet het goed onder de Gamer.nl-bezoekers. Het is duidelijk dat veel gamers op zoek zijn naar een goed antwoord op de hegemonie van Call of Duty. Battlefield is dan de ideale kandidaat: een fantastisch verleden gecombineerd met graphics die mi chien wel ongeëvenaard zijn voor een shooter. En een PC-versie die eens niet een gemakzuchtige overzetting van een console-game lijkt. Bekijk ook zeker de drie nieuwe video’s nog even.

Trailers

Tomb Raider 
Dit is een erg mooie en filmische trailer waarin we een jonge Lara Croft zien vechten om te overleven. Ze moet flinke klappen inca eren, heeft pijn, bloedt en kreunt. Klinkt goed toch?

Prey 2
Met de eerste Prey heeft deze sequel mi chien niet zoveel te maken, maar de nieuwe trailer is wel heel erg mooi. De video weet het gevoel te creëren van een Ma Effect-game, met wat minder avontuur en wat meer actie.

A a in’s Creed: Revelations
De trailers van A a in’s Creed zijn eigenlijk altijd steengoed. Net als de games, sinds het tweede deel. Ook de E3-trailer van Revelations, het laatste deel met Ezio in de hoofdrol, mag je gewoon niet mi en.

Brothers in Arms: Furious Four
Is dit nu een hele goede trailer? Niet per se, maar we wilden hem toch even in de lijst zetten om te laten zien wat er met Brothers in Arms is gebeurd. De beroemde tactische spelelementen zijn ogenschijnlijk om zeep geholpen en maken plaats voor Inglourious Basterds-achtige actie.

Overstrike
Overstrike is de eerste multiplatformgame van Insomniac, de talentvolle studio achter Ratchet & Clank en Resistance. En juist daarom gaat dit waarschijnlijk gewoon een hele goede game worden. Maar kijk en bepaal vooral zelf.

Als laatste lichten we onze hoogsteigen videoreportage uit, waarin hoofdredacteur Michel en eindredacteur Gerard vooruitblikken op de vijf persconferenties. Dat lijkt mi chien niet meer zo zinvol om te kijken, nu alles al bekend is geworden, maar wie weet kun je er nog iets leuks van maken. Een turfspelletje bijvoorbeeld, om te kijken hoeveel de twee mannen goed voorspeld hebben. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou