Rogue Spear: Black Thorn is het nieuwste deel uit de Rainbow 6/Rogue Spear serie. Deze stand-alone game draait nog steeds op dezelfde engine, en dat is ook wel te zien in de grafische kwaliteiten (die dus ontbreken). Een tijdje terug ontvingen verschillende sites een preview versie van Black Thorn. Zo ook TacticalGames.

Opvallend was het ontbreken van de zesde missie. Niemand wist waarom dit was, en ook Red Storm gaf geen verklaring. Maar ondertussen heeft Gerben van TG een nieuwer exemplaar ontvangen waar deze zesde missie wél in zit. En er is leuk nieuws voor ons Nederlanders, deze missie speelt zich namelijk hier af! Net als de andere missies is ook deze gebaseerd op een waargebeurd stukje historie uit de CT/T geschiedenis.

De zesde missie is gebaseerd op de kaping van een trein en de bezetting van een basisschool door Molukkers in 1977. Het gaat hier dan vooral om de treinkaping. In deze missie, die dus niet precies hetzelfde is (om rechtzaken te voorkomen), is een HSL trein gekaapt bij Halfweg, wat vlak bij de Duitse grens ligt.De Missie heet Golden Song en speelt zich af op het Station van Halfweg, vlakbij de Duitse grens. Er is een Nederlandse HSL trein gekaapt door terroristen en ze hebben talloze gijzelaars.

Als fanatieke terrorismefreak sprong meteen het jaar 1977 in me op, het jaar waarin Molukkers een basisschool in Bovenschmilde bezetten en tegelijkertijd ook... een trein!

Deze Missie 6 in Black Thorn lijkt dus wel een reproductie van het drama in de Punt, wat wonder boven wonder is opgelost door de fantastische mannen van de Bijzondere Bijstands Eenheid (BBE).

Kleine details, zoals het doden van een machinist van de trein zien we ook terug in de game. Een gruwelijke, maar realistische en interessante reproductie... Voor het hele verhaal surf je naar TacticalGames.