Het kopen van games uit een automaat steeds populairder | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De POP 24/7-automaten, die ontwikkeld zijn door UCA, een samenwerking tu en Universal Studios en Sony Pictures, krijgen sinds kort voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk. Hier staan de automaten nu bij de 150 grootste bioscopen, vliegvelden, stations, winkelcentra en supermarkten. Eerder waren de automaten al te vinden in de Best Buy-, Wal-Mart- en Blockbuster-winkelketens in de Verenigde Staten.

"We hebben de POP-automaten in 2009 gelanceerd, na een succesvolle testperiode in een bioscoopketen. De zaken groeien geleidelijk", aldus Maya Jenkins, productiemanager van UCA.

Uitbreiden

Jenkins verzekert dat er de komende maanden nog meer automaten komen die games aanbieden. "We hebben al games in sommige machines, en dit zullen we de komende maanden uitbreiden", aldus Jenkins. Of de automaten ook in Nederland verwacht kunnen worden, is niet bekend.

In een POP 24/7-automaat kunnen bijna 400 fysieke dvd's, blu-ray's en games. Daarnaast kunnen consumenten films en muziek digitaal kopen, waarna de automaat het op een geheugenstick plaatst. In 2010 moeten ook games digitaal via de automaten kunnen worden gekocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou