'Het is te vroeg om te weten of Blizzcon 2020 haalbaar is'

'Het is te vroeg om te weten of Blizzcon 2020 haalbaar is'

Blizzard laat in een statement weten dat het nog niet zeker weet of het dit jaar Blizzcon houdt in verband met het coronavirus.

Dat meldt het bedrijf achter games zoals Overwatch, Diablo en World of Warcraft op zijn website. "We hopen dat het er beter uitziet later dit jaar, maar het komt er op neer dat het nog te vroeg is om te weten of Blizzcon 2020 haalbaar is. De gezondheid van onze community, werknemers en iedereen die meewerkt aan de show is onze belangrijkste overweging. Het kan nog een paar maanden duren voordat we zeker weten wat onze volgende stap wordt. Zodra we een zinvolle update hebben, laten we het weten."

Blizzcon 2020 zou - indien het doorgaat - waarschijnlijk in november 2020 gehouden worden. Vorig jaar werden op Blizzcon onder andere World of Warcraft-uitbreiding Shadowlands, Overwatch 2 en Diablo 4 onthuld.

De meeste grootstschalige evenementen zijn dit jaar wereldwijd geannuleerd vanwege het coronavirus. In de game-industrie gaat het onder andere om de GDC en E3 - Gamescom is nog onduidelijk - maar daarbuiten zijn bijvoorbeeld ook de Olympische Spelen en het EK voetbal uitgesteld naar volgend jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ach als het niet doorgaat is het iig een event minder waar mensen, terecht overigens, Blizzard zouden kunnen grillen voor hun 'fall from grace'.

0
test

Ik vraag me af hoe nuttig een event als Blizzcon nog is. Blizzard was lang een bedrijf dat echt een community had, maar tegenwoordig is het imago zo naar de kloten dat er meer een wij-vs-hen sfeer hangt. Diablo mobile, de Hong Kong rel, de passief aggresieve presentatie van overwatch (omdat de content al gelekt was), en de release van Warcraft 3 Reforged. De misstappen blijven maar komen, blizzcon lijkt inmiddels bijna eerder schadelijk dan positief voor het bedrijf.

0

@WvA EA heeft veel van zijn imago weer opgepoetst in niet al te lange tijd. Door goed te luisteren naar de fanbase. Zoals geen microtransacties C&C remastered. Ook al waren er grote flaters zoals bf5 en Anthem. Mocht er een geslaagde RA2 remaster over 1-2 jaar uitkomen dan hoor je mij lange tijd niet meer klagen. Ik denk dat als Diablo 4 een succes blijkt het wel weer kan omkeren. Bilzzard biedt over het algemeen een goede langdurige support voor zijn games.

0
test

@WvA Je vergeet de verschrikkelijk slechte aflsuiting van de laatste wow uitbreiding en de voortzetting van het verhaal die compleet de plank mis slaat.

0

Aanbevolen voor jou