Aanmelding 3DS-ambassadeursprogramma geopend

Spelers die voor 12 augustus een Nintendo 3DS aangeschaft hebben, maar niet voor die tijd het eShop-kanaal hebben bezocht, kunnen zich via de Nintendo-website alsnog aanmelden voor het 3DS-ambassadeursprogramma. Nintendo biedt twee mogelijkheden om via een omweg alsnog in aanmerking te komen voor de twintig gratis games die spelers krijgen binnen het ambassadeursprogramma. Wie voor 12 augustus friend code ingevoerd heeft, maar toen nog niet het e-Shop-kanaal had bezocht. kan het serienummer van zijn 3DS naar Nintendo opsturen. Voor degenen die hun helemaal niet met het internet verbonden hadden, is er de mogelijkheid het aankoopbewijs in te scannen en te uploaden.

Zes Blizzard-games in komende drie jaar

Uitgever Activision-Blizzard verwacht zes games van zijn Blizzard-ontwikkelstudio's uit te kunnen brengen in de komende drie jaar. Zes titels in drie jaar is relatief veel voor Blizzard, dat sinds het jaar 2000 negen games en uitbreidingen heeft uitgebracht. De eerste game die in de planning staat is Diablo III, dat mogelijk nog dit jaar uitkomt. Ook komen er nog twee delen uit in de StarCraft II-trilogie, worden er in de komende jaren twee uitbreidingen verwacht voor World of Warcraft en gaat Blizzard een grote uitbreiding maken voor Diablo III. Deze uitbreiding moet voor eind 2014 uitkomen. Naast deze zes titels staat er ook een nieuwe MMO in de planning, die momenteel de werktitel Titan draagt.

Oud-werknemers Ubisoft en Eidos beginnen nieuwe studio

Drie oud-werknemers van ontwikkelaars Ubisoft en Eidos zijn een eigen studio begonnen. Het bedrijf heet Tribute Games en is reeds begonnen met de ontwikkeling van zijn eerste game, zo meldt Jonathan Lavigne, een van de oprichters, op zijn blog. De oud-werknemers, Jean-François Major, Justin Cyr en Lavigne, werkten eerder aan games als Assassin's Creed 2, Far Cry 2 en Deus Ex: Human Revolution. "We werkten al meerdere jaren samen. […] Daarop hebben we besloten onze krachten te bundelen en een eigen studio op te richten", schrijft Lavigne.

Verkoop 3DS in Amerika met 260 procent gestegen

De verkopen van de Nintendo 3DS in de Verenigde Staten waren in augustus 260 procent hoger dan in juli. Uit de cijfers blijkt dat er 185.000 exemplaren van de 3DS verkocht zijn nadat Nintendo de prijs van het apparaat fors verlaagde naar zo'n 170 dollar. De resterende kopers, die het apparaat voor 12 augustus aanschaften, betaalden hier nog de oude adviesprijs van 250 dollar voor. Zij komen daarentegen wel in aanmerking voor het ambassadeursprogramma, waarmee zij in de komende maanden gratis tien NES- en tien Game Boy Advance-games kunnen downloaden.

Activision: ‘Call of Duty Elite zorgt voor hechte community’

De service Call of Duty Elite zorgt voor een hechte community en een gevoel van saamhorigheid onder spelers. Dat stelt Activisions Jamie Berger in een interview met Gamasutra. Berger baseert zijn uitspraken op geluiden die hij hoort vanuit de Call of Duty Elite-bèta die op dit moment gaande is. Volgens hem speelt vooral de aanwezigheid van sociale controle hier een belangrijke rol in. "Het valt me op hoe sociaal spelers in de Elite-bèta met elkaar omgaan. Ze zijn gewoon blij dat ze bij een echte community horen en niet enkel op een message board zitten."