Sony biedt gratis identiteitsbescherming aan in Nederland

Sony biedt ook Nederlandse PlayStation Network-gebruikers gratis een jaar lang identiteitsbescherming voor hun PSN-account aan. Dit blijkt uit een e-mail die de uitgever naar zijn klanten heeft gestuurd. Sony werkt hiervoor samen met de beveiligingsservice CSIdentity. Deze biedt onder meer de mogelijkheid tot identiteitsherstel, een veilige online aanmelding en de optie om gebruik te maken van CyberAgent, een internetsurveillance die bijhoudt of er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van de persoonlijke informatievan spelers. De actie is enkel geldig voor consumenten van 18 jaar of ouder, die al voor 20 april 2011 in het bezit waren van een PSN-account. De mail die Sony stuurde naar deze klanten bevat een code waarmee zij zich op de website van CSIdentity aan kunnen melden voor het gratis lidmaatschap.

Sesamstraat voor Kinect voorlopig niet naar Benelux

De Kinect-titel Sesame Street: Once Upon a Monster verschijnt voorlopig niet in de Benelux. Warner Bros. heeft hiertoe besloten omdat het spel gebruikmaakt van spraakherkenning, een functie die nog niet in deze regio beschikbaar is. Dit meldt de uitgever aan website Entertainment Business. Volgens Warner Bros. is de titel primair gericht op jongere spelers. "En dan is besturing met de Nederlandse taal essentieel", aldus de uitgever. Het spel stond oorspronkelijk gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. Zodra de Kinect-functionaliteit ook voor Benelux beschikbaar komt, wil Warner Bros. het spel alsnog in de markt zetten. Wanneer deze functie voor Kinect komt, is nog niet bekend. Sesame Street: Once Upon a Monster is momenteel in ontwikkeling bij Double Fine Productions. Grote man achter het project is Tim Shafer, die eerder aan titels als The Secret of Monkey Island, Grim Fandango en Brütal Legend werkte.

DS-versie Modern Warfare 3 heet Defiance

De DS-versie van Call of Duty: Modern Warfare 3 krijgt als subtitel Defiance mee. Dit blijkt uit een vermelding van het spel op de website van het Australian Classification Board, waar het de leeftijdsclassificatie Mature krijgt. Verdere details over de DS-versie ontbreken. Wel liet Activision weten wie er achter de ontwikkeling van het spel zit. Deze is in handen van n-Space, dat eerder ook al Modern Warfare, Modern Warfare 2, Black Ops en World at War voor de DS maakte. Of Modern Warfare 3: Defiance ook vanaf 8 november, de releasedatum van het spel voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360, beschikbaar, is nog niet door de uitgever bekendgemaakt. De Wii-versie van het spel krijgt wel een gelijktijdige release.

'Duke Nukem Forever naar verwachting winstgevend'

Duke Nukem Forever gaat uitgever Take-Two naar verwachting winst opleveren. Dit stelt de CEO van het bedrijf, Strauss Zelnick, zo meldt Shacknews. "Hoewel de recensies van Duke Nukem Forever tegenvielen, hebben we ingecalculeerd dat het uitbrengen van de game Take-Two winst op gaat leveren", aldus Strauss. Hoeveel exemplaren er tot nu toe van verkocht zijn, is niet bekend. Wel kwam naar voren dat Red Dead Redemption inmiddels 11 miljoen keer over de toonbank gegaan is. 2 miljoen daarvan omvat de later in de winkels uitgebrachte Undead Nightmare-uitbreiding.

HD-trilogie Splinter Cell vanaf morgen op PSN

Tom Clancy's Splinter Cell Trilogy: Classics HD, een bundel met daarin opgepoetste versies van de eerste drie Splinter Cell-games, is vanaf morgen voor 29,99 euro verkrijgbaar op PlayStation Network. Dit valt te lezen op de Europese PlayStation Blog. De drie games in de bundel (Splinter Cell, Splinter Cell: Pandora Tomorrow en Splinter Cell: Chaos Theory) zijn ook los te koop voor 9,99 euro per stuk. De HD-versies ondersteunen een resolutie van 1080p, bevatten trophies en zijn ook in 3D te spelen. Van Tom Clancy's Splinter Cell Trilogy: Classics HD verschijnt ook een retailversie, maar deze ligt pas op 22 september in de winkels.