3DS krijgt tweede analoge pad

Het gerucht dat de Nintendo 3DS een accessoire krijgt waarmee een tweede analoge draaiknop toegevoegd wordt, is bevestigd. Een afbeelding van het accessoire is te zien in de aankomende uitgave van het Japanse blad Famitsu. Een woordvoerder van Nintendo heeft tegenover Edge bevestigd dat de accessoire echt is, en afkomstig van Nintendo zelf. Het bedrijf zegt binnenkort een aankondiging te doen. De accessoire, waar de 3DS ingeklikt moet worden, voegt ook een derde en vierde schouderknop toe aan de handheld. De uitbreiding is bedoeld om Monster Hunter 3G te spelen, een 3DS-overzetting van Monster Hunter Tri voor Wii. Of de accessoire ook ingezet zal worden voor andere games, is onbekend.

Modern Warfare 3 makkelijker te updaten dan vorige games

Call of Duty: Modern Warfare 3 is zo opgebouwd dat de game sneller voorzien kan worden van updates dan bij voorgaande games in de serie het geval was. Dit zegt Robert Bowling, creative strategist van de game. "Anders dan in het verleden, hebben we de game nu zo gemaakt dat het veel makkelijker is om andere aspecten van de game te updaten, buiten de map packs", vertelt Bowling, "Als we nu de aanwezige content uitbreiden via nieuwe multiplayermaps, kunnen we deze ook verder aanpassen, zodat ze ook in Spec Ops speelbaar zijn. Daarna kunnen we kijken hoe we de game verder updaten, door te denken aan nieuwe spelmodi, wapens, wat we maar willen eigenlijk." Bowling benadrukt dat het verbeteren van het updateproces niet alleen handig is voor downloadbare content, maar ook voor kleine aanpassingen na de release van de game, op basis van feedback uit de community. "Misschien zijn er zaken waarvan we de balans willen aanpassen. Misschien zijn er dingen die we willen patchen. We hebben veel meer controle over kleine aanpassingen dan in eerdere [Call of Duty-]games, zonder een patch te hoeven uitbrengen."

RollerCoaster Tycoon voor Nintendo 3DS aangekondigd

RollerCoaster Tycoon 3D verschijnt volgend jaar exclusief voor Nintendo 3DS. Dat heeft uitgever Atari bekendgemaakt. In de game worden verschillende nieuwe spelvormen geïntroduceerd. Naast Coaster Story, waarin de speler aan de hand van een "samenhangend en onderhoudend verhaal" een tutorial doorloopt, kunnen spelers ook voor Coaster Creation kiezen. In deze modus kan de speler met de nieuw ontwikkelde Park Sandbox een eigen attractiepark creëren. Volgens Atari zal hiermee de klassieke Rollercoaster-gameplay "opnieuw gedefinieerd" worden.  Tevens is het mogelijk om zelf ontworpen pretparken online te delen. Het vierde deel in de Rollercoaster Tycoon-serie, is de eerste die op een handheld verschijnt. De game wordt ontwikkeld door n-Space, de studio die tevens verantwoordelijk is voor de handheld-versies van de Call of Duty-serie. De Amerikaanse release van Rollercoaster Tycoon 3D staat gepland voor mei volgend jaar. Naar verwachting volgt een Europese release niet veel later.

Microsoft bant spelers van Xbox Live om 'diefstal'

Microsoft heeft opnieuw een groot aantal spelers van Xbox Live gebannen. De reden is diefstal van downloadbare content op Xbox Live Marketplace. De recente bans hebben voor ophef gezorgd onder een groot aantal Xbox Live-gebruikers. Zij stellen via Twitter gebannen te zijn vanwege Marketplace theft. Dit houdt in dat gebruikers content gedownload hebben zonder daarvoor te betalen. Veel gebruikers stellen echter onschuldig te zijn. "Waarom heb ik een ban gekregen vanwege diefstal op Marketplace, terwijl ik alles zelf gekocht heb?", vraagt een gebruiker via Twitter aan Xbox Support. Microsoft kwam eerder al in opspraak door hun lik-op-stuk beleid op Xbox Live, maar houdt vol dat elke ban volledig terecht is. "Ons onderzoek bevestigd dat er tegen de gebruiksvoorwaarden in content gedownload is. Wij gaan erg zorgvuldig om met onze verdenkingen en gaan pas op een ban over wanneer we duidelijk bewijs hebben dat de diefstal bevestigd", aldus Microsoft. De bans zijn mogelijk het gevolg van een glitch op Xbox Live vorige maand, waarbij gebruikers door een fout duizenden Microsoft-punten ontvingen. In eerste instantie vertelde Microsoft de betrokkenen nog dat zij deze punten mochten houden. Later werden deze alsnog teruggevorderd. Veel gebruikers hadden hun punten toen echter al uitgegeven.

Dragon Quest X in Japan niet gratis online te spelen

Het online spelen van Dragon Quest X vereist in Japan een extra betaling bovenop het bedrag dat spelers voor de game zelf moeten neerleggen. Dit meldt uitgever Square Enix op zijn website, in de sectie met veelgestelde vragen. Het is niet bekend of Europese spelers, wanneer de game hier verschijnt, ook moeten betalen om toegang te krijgen tot het online gedeelte. In het geval van Monster Hunter Tri, dat door Capcom werd uitgegeven, was dit voor Europeanen gratis. Dit terwijl Japanners wel maandelijks een bedrag moesten betalen. Bij de aankondiging van de Wii-U versie van Dragon Quest X eerder deze week, maakte Square Enix al bekend dat de game een online component krijgt. De uitgever heeft nu bevestigd dat er voor het online spelen van Dragon Quest X een extra bedrag benodigd is. Hoeveel dit wordt, is nog niet bekendgemaakt.