Drie miljoen exemplaren Dirt 3 gelekt

Ergens in de afgelopen dagen is er een lijst gelekt met daarop ongeveer drie miljoen promotionele codes voor de volledige Steam-versie van racegame Dirt 3. Dit blijkt uit een post op het forum van Steampowered.com. De codes waren bedoeld voor een promotionele actie die Dirt 3-uitgever Codemasters heeft opgezet met videokaartproducent AMD. De volledige lijst stond op een onbeveiligde server van Codemasters en werd door iemand bemachtigd en verspreid. Hoeveel van de codes zijn gebruikt om de game te downloaden is onduidelijk. Het is onbekend of Codemasters en Valve reeds actie hebben ondernomen tegen het lek. Aangezien het Steam-codes betreft, kunnen de codes onbruikbaar gemaakt worden.

'Alles unlocken in Battlefield 3 kost 100 uur'

Het zal ongeveer 100 uur kosten om alle extra's en items vrij te spelen in Battlefield 3. Dit heeft senior gameplay designer Alan Kertz aangekondigd via Twitter. "Als je alle wapens, iedere gadget en ieder accessoire wilt vrijspelen, reken dan maar op ongeveer 100 uur”, aldus Kertz, die regelmatig via Twitter reageert op vragen vanuit de community. Uitgever Electronic Arts kondigde eerder via de Battlefield 3-blog aan dat Battlefield 3 tienmaal zoveel vrij te spelen content zal hebben dan voorganger Battlefield 2. Naast medailles, onderscheidingen en wapenuitbreidingen kunnen spelers ook upgrades voor hun voertuigen verdienen.

'Syphon Filter 4 verschijnt eind 2012'

De Syphon Filter-serie keert mogelijk volgend jaar terug met Syphon Filter 4 voor PlayStation 3. De release van het spel staat gepland voor de winter van 2012, zo stelt Playstation Magazine Italy. Afgelopen mei plaatste Sony al een bericht over het vierde deel op zijn PlayStation Blog, waarmee de uitgever het bestaan van de game leek te bevestigen. Het artikel werd kort daarna weer offline gehaald. Het gerucht ging dat op de E3-beurs een officiële aankondiging zou volgen, maar deze bleef uit. In het bericht viel te lezen dat de nieuwe Syphon Filter een prequel wordt op PlayStation Portable-game Syphon Filter: Logan’s Shadow. Naar verluidt heeft ontwikkelaar Sony London een eigen engine ontwikkeld, die een "revolutie" zou teweegbrengen in het stealth-genre waartoe Syphon Filter behoort.

Tanks in Battlefield 3 hebben zelfhelend vermogen

Naast infanterie kunnen nu ook beschadigde tanks en voertuigen in Battlefield 3 van lichte schade herstellen. Hiervoor dient de bestuurder enige tijd te schuilen voor vijandelijk vuur. Wanneer tanks en andere bepantserde voertuigen na licht geraakt te zijn zich enige tijd schuilhouden, herstelt de health bar weer. Deze feature maakt het volgens ontwikkelaar DICE ook voor andere klassen dan de engineer mogelijk om langere tijd met een tank of bepantserd voertuig te vechten. Battlefield 3 heeft, in een poging de balans in de multiplayer te verbeteren, eerder al de Medic-klasse verwijderd. Medics domineerden de multiplayer van Battlefield 2 door hun vermogen om zowel zichzelf als anderen te helen en tegelijkertijd light machine guns te kunnen dragen.

Uwe Boll verfilmt zombiegame voor Amiga

Het volgende project van Duitse filmmaker Uwe Boll is de verfilming van Amiga-shooter Zombie Massacre, ook bekend onder de naam Gloom 4. Dit meldt horrorsite Bloody Disgusting. Zombie Massacre is een first-person shooter uit 1998 en een kloon van Doom. Boll zal voor de verfilming de rol van producer vervullen, de regie laat hij voor over aan Luca Boni en Marco Ristori. Zij werkten eerder al samen met de de veelvuldig bekritiseerde filmmaker. Boll krijgt vooral kritiek van gamefans, omdat hij zeer slechte films zou maken van bekende games. Zo verfilmde hij onder andere Alone in the Dark, Far Cry, Postal, BloodRayne, Dungeon Siege en House of the Dead.