Assassin's Creed Revelations officieel onthuld

Ubisoft heeft gisteravond Assassin's Creed: Revelations officieel onthuld. De game komt in november uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De game wordt omschreven als "het laatste hoofdstuk in de Ezio-trilogie". Net als in Assassin's Creed II en Brotherhood zullen spelers zodoende de controle nemen over Ezio di Auditore di Firenze. Ditmaal is hij echter niet in Italïë, maar in Constantinopel, de Turkse stad die nu Istanboel heet. Daar zal hij in de voetsporen treden van de legendarische Altaïr, de hoofdrolspeler uit de eerste Assassin's Creed. Net als Asssassin's Creed: Brotherhood bevat Revelations zowel een singleplayer- als een multiplayermodus.

Xbox 360-versie L.A. Noire staat op 3 discs

De Xbox 360-versie van L.A. Noire staat op drie dvd's. De PlayStation 3-versie staat op een enkellaags Blu-ray-disc van 25 gigabyte. De reden dat de game zoveel opslagruimte nodig heeft is de MotionScan-techniek. De gezichten van de meer dan vierhonderd acteurs in L.A. Noire zijn hiermee zeer nauwkeurig ingescand en worden met veel detail in de game weergegeven. De scans zijn hierdoor echter erg groot, vertelt Rockstars Jeronimo Barrera. Ook benadrukt hij dat de spelwereld erg groot is en de zaken die de speler moet oplossen erg uitgebreid.

Saints Row: Initiation Station aangekondigd

THQ heeft Saints Row: Initiation Station aangekondigd: een personagemaker voor Saints Row: The Third. De tool wordt gratis aangeboden op PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Gamers die Red Faction: Armageddon reserveren krijgen toegang tot de Initiation Station nog voordat Saints Row: The Third is gereleased. Wanneer dat precies zal zijn, is nog onbekend. Met de Initiation Station kunnen spelers hun eigen personages creëren; ze krijgen daarbij onder andere de beschikking over opties om geslacht, ras, gezicht, kapsels, kleding en accessoires aan te passen en toe te voegen.

Hackers plannen mogelijk nieuwe aanval op Sony-servers

Uit gesprekken binnen het chat-protocol IRC zou blijken dat hackers dit weekend opnieuw een aanval op de servers van Sony willen uitvoeren. Dit meldt CNET. Het plan zou als doel heben om opnieuw persoonlijke informatie van Sony-gebruikers te stelen, waaronder accountnamen, adressen en creditcardgegevens, en deze volledig of gedeeltelijk te publiceren. De hackers zeggen nog toegang te hebben tot enkele servers van Sony. Met deze aanval zouden de hackers Sony willen straffen voor de manier waarop de uitgever is omgegaan met de eerdere aanvallen. Als deze plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan betreft het de derde aanval op Sony-servers binnen korte tijd.

Deus Ex ondersteunt DirectX11, 3D en AMD Eyefinity

De PC-versie van Deus Ex: Human Revolution krijgt ondersteuning voor DirectX11, 3D en AMD's Eyefinity waarmee meerdere schermen kunnen worden aangesloten. Jurjen Katsman, baas van Nixxes, zegt dat de DirectX 11-techniek tessellation wordt toegepast om vooral de personages in de game mooier te maken. Het wordt echter ook gebruikt voor bepaalde voorwerpen in de omgeving. "In Deus Ex: Human Reolution zie je personages vaak van dichtbij, bijvoorbeeld in dialogen. Het gebruik van tessellation om ze er beter uit te laten zien, helpt echt om de wereld en de personages geloofwaardiger te maken, wat belangrijk is voor een verhaalgedreven game als deze", vertelt Katsman.