Crytek ontkent aantijgingen rondom werkomstandigheden

Ontwikkelaar Crytek ontkent de aantijgingen jegens de studio die onlangs anoniem op het internet verschenen. De aantijgingen werden gemaakt via een blog, geschreven door een verder onbekend persoon die mogelijk bij Crytek werkzaam is geweest. Hij stelde dat het verhuizen van de studio naar een nieuw kantoor in Frankfurt mogelijk het ontslag van pakweg 70 mensen met zich mee zou brengen. Ook claimde hij dat er voor het afronden van Crysis 2 zes maanden lang overuren gemaakt moesten worden door werknemers en dat de ontwikkelaar zijn medewerkers behandelt als vee. De Duitse studio reageert door te stellen dat het verhaal over dreigende ontslagen complete onzin is.

Gamen helpt mogelijk tegen oogaandoening

Het spelen van games kan er voor zorgen dat volwassenen met een 'lui oog' of amblyopie weer beter kunnen zien. Dit is de conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door de universiteit van Berkeley in Californië. Uit het onderzoek is gebleken dat na ruim veertig uur gamen het diepteperspectief en de scherpte van het zicht worden verbeterd. "Dit resultaat is zeer positief te noemen, want er zijn nagenoeg geen behandelmethodes voor volwassenen", aldus onderzoeker Dennis Levi

Sony: 'Microsoft werkt uitgevers bewust tegen'

Microsoft zit uitgevers en ontwikkelaars bewust dwars wanneer zij hun games ook op PlayStation 3 uitbrengen en daarvoor exclusieve content aanbieden. Dit beweert Sony's Rob Dyer in een interview met GamesIndustry.biz. Dyer stelt dat Microsoft dit doet om de inferieure technologie van de Xbox 360 te beschermen. "Ze maken het heel erg simpel. Als je iets wil doen wat meer dan 9 gigabyte aan ruimte kost, dan moet je goed in je oren knopen dat Microsoft daar niets mee kan", zo laat hij weten. Dyer laat zich ook uit over het beleid dat voert wat betreft downloadbare games. Microsoft stelt volgens hem belachelijke eisen zoals het hebben van een kantoor, iets waarover veel onafhankelijke ontwikkelaars niet beschikken. Uitgever Microsoft heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.

Hardened Edition Modern Warfare 3 kost 100 dollar 

De Hardened Edition van Call of Duty: Modern Warfare 3 heeft een adviesprijs van honderd dollar. Dat heeft website CVG vernomen van uitgever Activision. De Hardened Edition van deze Call of Duty is daarmee duurder dan die van vorige delen. De Hardened Editions van Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Black Ops werden gelanceerd met een adviesprijs van tachtig dollar (en euro). Het verschil in prijs wordt verantwoord door het feit dat de Hardened Edition van Modern Warfare 3 meer content bevat dan die van zijn voorgangers.

Dragon Quest X bevestigd voor Wii U

Er is een versie van Dragon Quest X in ontwikkeling voor Nintendo's nieuwe console, de Wii U. Dit heeft uitgever Square Enix bekendgemaakt. Dragon Quest X voor Wii U bestaat naast de Wii-versie die drie jaar geleden al werd aangekondigd. Sindsdien zijn echter nauwelijks nieuwe details over dit tiende deel bekendgemaakt. Square Enix liet tijdens een persconferentie, waarin het de Wii U-versie aankondigde, weten dat het een game met online-elementen betreft. Zo is er een multiplayeroptie en kunnen spelers de personages van hun medespelers weer op de been helpen als zij sneuvelen tijdens een gevecht. De uitgever benadrukt dat het ook mogelijk is om Dragon Quest X offline te spelen. Teamleden worden dan vervangen door computergestuurde personages.