Doel van Battlefield 3-multiplayer is meer keuzevrijheid

Voor de multiplayermodus van Battlefield 3 heeft ontwikkelaar DICE zich als doel gesteld spelers meer keuzevrijheid te geven, om aantrekkelijker te zijn voor een grotere groep mensen. Dit vertelt DICE' Lars Gustavsson via de officiële blog van de game. Gustavsson, de lead multiplayer designer van het spel, legt uit dat DICE spelers zelf wil laten bepalen hoe ze de shooter spelen, terwijl het bedrijf in het verleden spelers juist meer wilde opleggen hoe zij Battlefield moesten spelen. "Ik denk dat [die gedachtengang] voortkwam uit de trots die we voelden voor de unieke spelmodi die we bij DICE hebben gemaakt, zoals Conquest en Rush. We zijn er nog steeds supertrots op, maar toen we begonnen aan Battlefield 3 hebben we een eerlijke discussie gehad over die gedachtengang."

'Rockstar gaat volgende game makers L.A. Noire niet uitgeven'

Rockstar zal niet optreden als uitgever van Team Bondi's volgende project. Dit omdat het bedrijf niet blij is met hoe de samenwerking bij L.A. Noire is verlopen. Dat blijkt uit interne e-mails van ex-medewerkers van Team Bondi, nu in het bezit van GamesIndustry.biz. De e-mails zijn afkomstig van enkele hooggeplaatste ex-werknemers en zijn openbaar gemaakt nadat IGN een artikel plaatste over de vermeende misstanden binnen Team Bondi. De inmiddels ontslagen dan wel vertrokken medewerkers stellen dat Rockstar duidelijk heeft aangegeven niet nog een keer als uitgever op te zullen treden. "De relatie tussen Team Bondi en Rockstar is ernstig beschadigd", zo valt te lezen in een van de e-mails. "Brendan [McNamara, baas van Team Bondi], doet net alsof L.A. Noire dankzij zijn visie een succes is geworden, maar ik denk dat Rockstar het project gered heeft. Zij bleven er geld in stoppen en hebben het fantastisch in de markt gezet. Zonder hun aanhoudende steun zou Team Bondi jaren geleden al ten onder zijn gegaan", vervolgt de ex-medewerker. "Rockstar was aanvankelijk erop gebrand om van Team Bondi een soort 'Rockstar Sydney' te maken, maar besefte steeds beter wat voor een slecht idee dat was, naarmate de uitgever meer met het management moest werken."

Xbox 360-update brengt cloud saving

Een recente update voor de Xbox 360 geeft spelers de mogelijkheid om vanuit verschillende Xbox-consoles hun savebestanden op te vragen. De functie werkt momenteel enkel nog bij bepaalde Xbox Live Arcade-titels. Dit heeft een bezoeker van Eurogamer.net ontdekt. Microsoft kondigde de komst van cloud saving voor de Xbox 360 aan tijdens de E3 die afgelopen maand plaatsvond. De update zorgt er ook voor dat Xbox 360-gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot hun gamertag op een andere 360-console. Microsoft wil met de toevoeging van cloud storage the barrière wegnemen tussen gamen op een eigen console en op die van een ander.

Nintendo komt deze zomer met Pokémon-app

Nintendo brengt deze zomer een Pokémon-applicatie uit voor iOS- en Android-apparaten. Dit meldt Kotaku. De officiële Pokémon-applicatie heet Pokémon Say Tap en draait om het op de muziek aantikken van Pokémon-kaarten die voorbij komen. De app wordt gratis beschikbaar gesteld, wanneer precies is nog niet bekend. Op de App Store en Android Market zijn op dit moment al verschillende onofficiële applicaties van Pokémon te vinden, waaronder een uitgebreide Pokédex inclusief alle geluiden die de Pokémon maken.

Uncharted 3-bèta wordt open, krijgt twee nieuwe spelmodi

De multiplayerbèta die op dit moment loopt voor Uncharted 3 zal in de loop van vandaag open worden gesteld voor iedereen. Ook zijn er twee nieuwe spelmodi aan de multiplayer toegevoegd: Team Objective en Co-op Hunters. Ontwikkelaar Naughty Dog meldt op zijn officiële website dat de multiplayerbèta vanaf 5 juli in het reguliere gedeelte van de PlayStation Store zal komen te staan, waar iedereen het kan downloaden. Sinds 28 juni is de bèta beschikbaar voor spelers met een PlayStation Plus-abonnement of een speciale code. Veel PlayStation 3-gebruikers zijn op dit moment lid van Plus, via de gratis maand die het Welcome Back-pakket biedt.