BioWare wordt apart label van EA

Ontwikkelaar BioWare valt sinds kort onder zijn eigen label binnen Electronic Arts. Dit meldt CEO John Riccitiello op de officiële website van de uitgever. Met deze stap heeft de uitgever nu vier labels onder zijn hoede: EA Games, EA Sports, EA Play en BioWare. Daarnaast is er EA Interactive, deze divisie bevat de studio's Playfish, Pogo, EA Mobile en PopCap. EA Interactive richt zich op web en mobiel en wordt door de uitgever niet als label gedefinieerd. Riccitiello maakt verder bekend dat een aantal topmannen van het bedrijf een promotie heeft gekregen. Zo heeft Frank Gibeau, voormalige baas van EA Games, voortaan de leiding over de vier labels. Peter Moore, verruilt zijn rol als baas van EA Sports voor die van chief operating officer van Electronic Arts. Barry Cottle wordt de baas bij EA Interactive; voorheen was hij vicepresident van EA Mobile.

Matte Xbox 360 Slim op komst met 250 gigabyte hdd

Microsoft brengt binnenkort een matte Xbox 360 Slim uit met een harde schijf van 250 gigabyte. Dit heeft de uitgever bevestigd tegenover Gamer.nl. De matte Xbox 360 Slim zal in de komende maanden door Nederlandse winkels in hun assortiment worden opgenomen en zal het huidige glanzende model vervangen. De Slim bestaat al langer met een matzwarte afwerking, maar op dit moment alleen als vier gigabyte-versie, zonder harde schijf.

 

PES-serie verkoopt 70 miljoen exemplaren

Er zijn meer dan zeventig miljoen games in de Pro Evolution Soccer-serie verkocht. Dit heeft uitgever Konami bekendgemaakt. De serie is begonnen in 2001, en kwam toen voort uit de ISS Pro-serie. Er zijn inmiddels tien delen in de Pro Evolution Soccer-serie uitgekomen; op 14 oktober komt het elfde deel, PES 2012, uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De voetbalgame komt ook naar PlayStation 2, PlayStation Portable en Wii, van die versies is de releasedatum echter nog niet bekend.

Modern Warfare 3 Wii ontwikkeld door Treyarch

Call of Duty: Modern Warfare 3 voor Wii wordt gemaakt door Call of Duty: Black Ops-ontwikkelaar Treyarch. Dit maakte de creative strategist van Infinity Ward, Robert Bowling, bekend tijdens een podcast. Treyarch maakte eerder al de Wii-versie van de eerste Modern Warfare. Het tweede deel is nooit op Wii verschenen. Bowling vind het geweldig dat de studio heeft weten te bewijzen dat Call of Duty op de Wii ook leuk kan zijn. "Dat gaan ze trouwens ook weer doen bij Modern Warfare 3", zo liet hij weten.

Maroon 5-zanger klaagt Activision aan om Band Hero

Adam Levine, de zanger van band Maroon 5, heeft een aangeklacht ingediend tegen Activision, over het onrechtmatig gebruik van zijn gelijkenis in de game Band Hero. Dit meldt Reuters. Levine zegt toestemming te hebben gegeven aan Activision om het liedje She Will Be Loved te gebruiken, evenals een met motion-capturing gemaakte avatar van de zanger. Hij heeft er echter niet mee ingestemd dat zijn virtuele evenbeeld ook nummers van andere artiesten kan zingen. In Band Hero kunnen spelers een artiest kiezen met wie ze de game doorspelen, deze artiest wordt dan ook zingend getoond bij nummers van anderen, spelers horen wel de stem van de originele artiest. In de aanklacht wordt apart melding gemaakt van het feit dat Levine hierdoor ook afgebeeld kan worden terwijl hij een nummer van een vrouwelijke artiest zingt. Levine claimt dat Activision andere artiesten wel toestemming heeft gevraagd om ze ook voor andere nummers in te zetten. Zij zouden daarvoor bovendien meer geld hebben ontvangen. De aanklacht luidt dat de uitgever hiermee zich onder meer schuldig heeft gemaakt aan frauduleus gedrag, contractbreuk, oneerlijke bedrijfsvoering en schending van het portretrecht. Het is niet de eerste keer dat Guitar Hero om deze reden wordt aangeklaagd: de nabestaanden van wijlen Nirvana-zanger Kurt Cobain deden dat eerder om dezelfde reden.