'Geen harde schijf in Wii 2'

Project Café, de vermeende werknaam van de opvolger van de Wii, zal naar verluidt geen harde schijf hebben. Wel zou het apparaat acht gigabyte aan ingebouwd flashgeheugen hebben. Hoewel dat zestien keer zoveel is als in de Wii, zou Project Café hiermee aanzienlijk minder opslagcapaciteit hebben dan de PlayStation 3 en Xbox 360. Wellicht kunnen gebruikers echter hun eigen flashgeheugen toevoegen, inmiddels zijn er reeds flashkaarten beschikbaar van 128 gigabyte.

DC Universe-spelers krijgen gratis speelmaand, masker

DC Universe Online-spelers krijgen ter compensatie voor het feit dat ze hun game niet kunnen spelen een gratis speelmaand en een door Batman geïnspireerd masker. Tevens krijgen spelers voor elke verdere dag dat de diensten offline zijn, een extra speeldag. De diensten van Sony Online Entertainment zijn op 2 mei offline gehaald nadat de servers zijn binnengedrongen door hackers. Hierdoor zijn niet alleen de forums van Sony Online Entertainment niet bereikbaar, maar ook spellen zoals EverQuest, Free Realms en DC Universe Online. PlayStation 3-bezitters kunnen al sinds 19 april niet meer online spelen doordat het PlayStation Network eveneens is afgesloten na een hackaanval.

Sony: 'Veiligheidslek PSN was al bekend'

Het veiligheidslek via welke het PlayStation Network is gekraakt, was een bekend lek waarvan Sony op de hoogte had moeten zijn. "De kwetsbare plek [in het netwerk] was bekend, eentje die bekend was in de wereld. Maar Sony was er zich niet bewust van... was er niet van overtuigd", zegt Hasejima. "We dachten dat we genoeg maatregelen hadden genomen, maar terugkijkend was er misschien ruimte voor verdere verbetering. We moeten toegeven dat we niet toereikend gehandeld hebben." Hackers hebben via dit lek het PlayStation Network gekraakt, dat inmiddels twee weken offline is. De indringers hebben de persoonlijke gegevens weten te bemachtigen van honderd miljoen gebruikers van PlayStation Network en Sony Online Entertainment.

EA neemt ontwikkelaar Flight Control over

Electronic Arts neemt de Australische mobiele gamestudio Firemint, onder andere bekend van Flight Control, over. "Wij denken dat we hele gave game maken bij Firemint en we denken dat we weten hoe we dat moeten blijven doen. EA ziet dat ook zo en daarom willen ze dat we ons bij hen voegen", schrijft Murray. "EA gelooft in ons, ze willen dat we fantastische games maken en vertrouwen erop dat wij weten hoe we dat moeten doen". Volgens Murray is de deal voordelig voor Firemint, omdat het bedrijf EA's hulp goed kan gebruiken. Door de overname kan Firemint zich meer richten op het creative aspect van gamesontwikkeling, legt Murray uit. Bovendien kan EA de nodige middelen leveren om betere games te maken.

Red Faction krijgt eenhoorn die regenboogscheten laat

Red Faction: Armageddon krijgt als wapen een eenhoorn die regenboogscheten laat, zodra de demo van het spel een miljoen keer is gedownload. De eenhoorn, Mr. Toots, "laat regenboogkleurige scheten van totale vernietiging", meldt Volition. De studio is thuis in het maken van vreemde wapens, zo bracht Volition eerder al een struisvogelhamer uit voor Red Faction: Guerrilla. In Saints Row: The Third zitten ook een aantal opvallende wapens, waaronder een groot paars seksspeeltje.