Minecraft bereikt 10 miljoen gebruikers

PC-game Minecraft is de tien miljoen gebruikers voorbijgestreefd. Bijna 27 procent van die gebruikers heeft betaald voor de game. Dit staat vermeld op de statistiekenpagina van de Minecraft-website. Minecraft is officieel nog in bèta, maar kan al maanden gekocht worden. Naarmate de game verder wordt uitgebreid, neemt de prijs die voor het spel betaald moet worden toe. Spelers die de game reeds gekocht hebben krijgen gratis toegang tot deze extra content. Op elf november wordt de game officieel uitgebracht, voor 20 euro. Elf november wordt door ontwikkelaar Markus Persson vooral als een symbolische datum gezien, omdat er geen of weinig verschil zal zitten tussen de game op tien en op elf november. Het spel wordt namelijk voortdurend doorontwikkeld en voorzien van updates. Het spel is nu verkrijgbaar voor 14,95 euro.

Activision twijfelt of er een markt is voor PS Vita

Bobby Kotick, CEO van uitgever Activision Blizzard, vraagt zich af of er een markt is voor de PlayStation Vita. Kotick sprak zijn twijfels over de handheld uit in een interview met The Guardian. Kotick hoopt wel dat de Vita een succes wordt. "Het is een fantastisch stuk hardware. Technisch gezien zijn we onwijs enthousiast over wat we ermee kunnen doen, het is echt iets ongelooflijks", begint Kotick positief. "De vraag is: waar is de markt? Ik denk dat de prijs verrassend betaalbaar is, het product zelf is echt fantastisch - dus de vraag is: is er behoefte in de markt aan een zeer gespecialiseerd draagbaar apparaat met die mogelijkheden? Ik hoop het wel, want het is een erg mooi product en het is echt anders dan wat je kunt krijgen in zelfs de krachtigste smartphone of tablet van dit moment."

'Call of Duty Elite ontstaan uit feedback van spelers'

De service voor Call of Duty: Black Ops en toekomstige CoD-titels, Call of Duty Elite, is in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de wensen van spelers. Dit zegt de CEO van uitgever Activision Blizzard, Bobby Kotick, in een interview met The Guardian. Kotick stelt dat het bedrijf geluisterd heeft naar de feedback die het ontving van spelers, waarin zij hun ideeën en mening gaven. "Het begon met de behoefte om iets terug te geven aan onze spelers. We wilden nieuwe dingen toevoegen die het directe resultaat waren van onderzoek onder onze gebruikers", aldus Kotick. "Wat we daarom gedaan hebben is een gratis service in het leven roepen die een flink aantal nieuwe en interessante dingen toevoegt waar ons publiek enthousiast van zal worden. We hebben een publiek dat duidelijk van zich laat horen, en in staat is om te onderscheiden wat belangrijk is om te hebben in zo'n service."

Pandora's Tower voor Wii mogelijk ook naar Europa

Pandora's Tower, een actie-role-playing-games voor Wii die op dit moment enkel nog in Japan is verschenen, komt mogelijk ook naar Europa. Dit meldt de Franse website Gamekyo. Gamekyo heeft via het eveneens Franse Livegen vernomen dat de game in 2012 naar Europa komt. Het gerucht dat Pandora's Tower ook een Europese release zou krijgen ontstond al eerder, toen voor de game ruimte werd ingedeeld op de entertainmentbeurs Japan Expo 2011 die onlangs in Frankrijk plaatsvond. Op het evenement zou Livegen op de hoogte zijn gebracht van een Europese release, hoewel door uitgever Nintendo nog niets officieel is bevestigd. Pandora's Tower maakt deel uit van de drie games die Amerikaanse RPG-fans graag naar de Verenigde Staten zien komen. Zij hebben daarvoor een speciale actie in het leven geroepen, genaamd Operation Rainfall. Nintendo America liet weten de oproepen van de fans te waarderen, maar gaf kort daarna aan geen wijzigingen aan te brengen in zijn releaseplannen.

Sony verlengt Welcome Back-actie

Sony heeft laten weten de Welcome Back-actie met enkele dagen te hebben verlengd. Spelers kunnen nog tot morgenmiddag 6 uur gebruikmaken van de speciale aanbiedingen, zo laat de uitgever weten. Sony besloot de einddatum van het Welcome Back-initiatief op te schorten, omdat meerdere PlayStation-gebruikers in de veronderstelling waren gisteren nog de hele dag te hebben om gebruik te maken van de speciale actie. De uitgever maakte  er echter kort na middernacht al een eind aan, waardoor zij niet meer in de mogelijkheid waren om een maand PlayStation Plus te activeren of twee gratis games te downloaden. Het Welcome Back-pakket geeft PlayStation 3- en PlayStation Portable-gebruikers de keuze uit een aantal games, waarvan zij er twee gratis mogen downloaden.