Black Ops verkoopt 25 miljoen keer, verslaat MW2

Van Call of Duty: Black Ops zijn er 25 miljoen exemplaren verkocht sinds zijn release in november 2010. Daarmee is de game Call of Duty: Modern Warfare 2 voorbijgestreefd. Dit heeft Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, bekendgemaakt. Van Modern Warfare 2 zijn er sinds november 2009 22 miljoen exemplaren verkocht. De twee titels behoren daarmee tot de bestverkochte games aller tijden. Wel moeten zij nog een aantal titels voor zich dulden, waaronder Mario Kart Wii. Daarvan zijn sinds april 2008 28 miljoen keer exemplaren verkocht, op een enkel platform. De 25 miljoen van Black Ops is verdeeld over vijf platformen.

Releasedatum en prijs Wii U pas volgend jaar bekend

Nintendo maakt pas volgend jaar de releasedatum en prijs van de Wii U bekend. Dit vertelde Nintendo's CEO Satoru Iwata tijdens een gesprek met investeerders. Tijdens de E3 in juni werd de Wii U onthuld door Nintendo en werden er enkele techdemo's getoond. Informatie over de hardwarespecificaties en software line-up werden toen nog niet vrijgegeven. Iwata vertelt nu: "De Wii U die we op de E3 in juni toonden bevond zich nog steeds in het ontwikkelstadium, zonder erg specifieke plannen voor de software. We zullen de releasedatum en de prijs daarom pas volgend jaar bekendmaken, wanneer we in staat zijn deze plannen toe te lichten."

Black Ops krijgt binnenkort zombie-uitbreiding

Op 23 augustus komt de volgende uitbreiding voor Call of Duty: Black Ops uit voor Xbox 360. De uitbreiding, Rezurrection, richt zich op de zombiemodus. Dit heeft uitgever Activision bekendgemaakt. Rezurrection komt net als de eerdere mappacks later ook nog naar PlayStation 3 en PC, naar verwachting een maand na de Xbox 360-release. Het pakket bevat vijf nieuwe levels voor de zombiemodus, een soundtrack en een thema voor het Xbox 360-menu. Het is onduidelijk of de PC- en PS3-versies een vergelijkbaar thema bevatten. De eerste vier maps zijn remakes van zombielevels uit Call of Duty: World at War. Het betreft Nacht der Untoten, Verruck, Shi No Numa en Der Riese. De vijfde map, Moon, is wel helemaal nieuw en speelt zich af op de maan.

Aantal World of Warcraft-spelers daalt verder

Het aantal spelers dat een abonnement heeft op World of Warcraft is het afgelopen kwartaal verder gedaald, van 11,4 naar 11,1 miljoen. Dit heeft uitgever Activision Blizzard bekendgemaakt aan zijn investeerders. Het aantal spelers was de maanden daarvoor al teruggelopen van het maximumaantal van 12 miljoen spelers, dat bereikt werd vlak na de lancering van de laatste uitbreiding voor het spel, Cataclysm. Het hoofd van Blizzard, Michael Morhaime, liet weten de daling normaal te vinden. Hij stelt dat het deels om een seizoensgebonden fluctuatie gaat en deels komt doordat het alweer even geleden is dat de laatste uitbreiding is uitgebracht. "Door de ervaring die spelers hebben opgedaan door het spelen van World of Warcraft, zijn zij steeds sneller in staat om content te consumeren. Met Cataclysm zijn zij daar dus sneller doorheen gegaan, vandaar dat we blijven werken aan nieuwe content."

'L.A. Noire-ontwikkelaar wordt opgeslokt door productiebedrijf'

Volgens recente geruchten is de kans groot dat Team Bondi, de studio achter L.A. Noire, onderdeel wordt van het productie-imperium van de Australische regisseur George Miller. Miller is mede-eigenaar van twee productiebedrijven in Australië, Kennedy Miller-Mitchell en Dr. D Studios, waar films, animatiefilms en games worden ontwikkeld. Team Bondi-baas Brendan McNamara en andere Team Bondi-medewerkers zouden een tour hebben gehad van de Dr. D Studios. Dit melden verschillende medewerkers van de studio aan Kotaku. "Omdat Dr. D vol zit met voormalige medewerkers van Team Bondi die zijn vertrokken vanwege de slechte werkomstandigheden, was dit bezoek nogal... verontrustend, op zijn zachtst gezegd", aldus een medewerker.